ye-logo.v1.2

«Динамо» буде в «шоколаді»

Спорт 3141
Фото: з архіву

У Хмельницькому знову може бути якісний професійний футбол

Цьогорічне футбольне міжсезоння для хмельницького футболу особливе. Останнім часом всі наче звикли, що єдиний професійний клуб області на межі існування. Але, здається, нині ситуація виглядає зовсім по-іншому. «Динамо», щонайменше, може отримати непогану фінансову підтримку з Києва, на яку, мабуть, мало хто розраховував ще місяць-два тому. Отже, про перспективу хмельницької команди у матеріалі «Газети «Є».

Туман розвиднюється

Ще на початку 2012 року директор хмельницького «Динамо» Валерій Крохан заявив, що справи в команді налагоджуються. І все завдяки допомозі Олександра Слободяна, президента київського футбольного клубу «Оболонь». «Пивовари» дали гроші на атестацію в Федерації футболу України, погасили деякі заборгованості команди. Однак ця разова допомога не означає, що хмельницька команда зажила в «шоколаді». Щоправда, на переконання Валерія Миколайовича, позитивні зрушення можуть статися найближчим часом. «Олександр В’ячеславович сказав, що «Динамо» може розраховувати на співпрацю з «Оболонню», - каже Валерій Крохан. Його ж слова підтвердив і сам пан Слободян. «Ми вивчаємо можливості співпраці, щоб надавати практику молодим українським футболістам «Оболоні» в західній групі другої ліги, - заявив президент «Оболоні». – Не виключаю, що «Динамо» стане фарм-клубом нашої команди».

Першолігова ілюзія

Серед вболівальників вже точиться чимало розмов, про подальшу співпрацю «Динамо» з «Оболонню». Є навіть, на перший погляд, міфічні версії – київська команда переїде до Хмельницького. Але чи є підґрунтя для подібних ілюзій. Є! «Оболонь», як відомо, у Прем’єр лізі перебуває у зоні вильоту. І не виключено, що вже влітку розпрощається із найвищим дивізіоном. Саме тоді й можуть втілитися у життя розмови про переїзд. Але… чи захочуть «пивовари» їхати до нас, коли в Києві вони збудували базу, стадіон тощо. З одного боку – ні, з іншого – так. «Оболонь» може продати свою інфраструктуру київському «Арсеналу», а в Хмельницькому побудувати все заново. Для чого? Здається, це найпростіше питання. Якщо гратимуть у Києві, то трибуни будуть порожніми, а в Хмельницькому – повні. Хоча поки що це все виглядає, як ілюзія.

Не кажіть: «Гоп»

Поки «шлюб» «Оболоні» із «Динамо» документально не оформлений, радіти зарано. Адже в історії було чимало прикладів, коли домовленості між футбольними функціонерами так і залишалися просто декларацією намірів, яка далі розмов нічим не завершилася. А тому в «Динамо» поки що є доволі скудний бюджет – 272 тисячі гривень на рік, які команді виділила міська рада. Щоправда, в клубі сподіваються й на підтримку обласної ради. Якщо її не дочекаються, а в «Оболоні» передумають співпрацювати з хмельничанами, тоді «Динамо» знову опиниться на межі існування. Адже 272 тисячі з бюджету це крапля в морі, якої вистачить лише на виїзні поєдинки, навчально-тренувальні збори та харчування футболістів. А за «тарілку супу», як відомо, жоден нормальний футболіст не гратиме. Ось і дивитимемося знову не стільки професійний футбол, а пародію на нього.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую