ye-logo.v1.2

Хмельницький «Новатор» здобув дві перемоги у рідних стінах

Спорт 2555
Фото: автора

Востаннє наші волейболісти в чемпіонаті України серед команд Суперліги перемагали більше місяця тому.

Тоді третього грудня у Чернігові вони здолали «Буревісник-ШВСМ» з рахунком 3:1. А потім… чотири поспіль тури не могли поповнити свою «скарбницю» заліковими очками. І ось, нарешті, «прорвало».

В гості до «Новатора» завітав чернівецький клуб «Будівельник-Динамо-Буковина», який веде боротьбу за «виживання» у Суперлізі. Гості, хоч і не були фаворитами протистояння, але стали справжнім «міцним горішком», «зламати» який було не так вже і просто. Це, власне, довела перша партія першого матчу, в якій перемогу з рахунком 27:25 святкувала команда з Чернівців. Безумовно, хмельничани аж ніяк не хотіли поступатися, а тому одразу ж почали виправляти «помилки». І в наступних трьох партіях волейболісти «Новатора», доклавши чималих зусиль, змогли вирвати перемогу - 25:22, 25:23, 25:21.

У другий ігровий день підопічні Михайла Туркули впевнено розпочали поєдинок, вигравши дві поспіль партії - 25:20, 25:19. Вагомий вклад в успіх «Новатору» приніс нападник Віталій Сухінін, який своїми гарматними ударами частенько не залишав жодних шансів чернівчанам. Однак у третій партії хмельничани дещо розслабилися, зарано повіривши у перемогу та добрячи попсували нерви не лише глядачам, а наставнику команду. Ведучи в рахунку 22:19, «Новатор» програв з рахунком 25:23. Господарі майданчику, здавалося, зрозуміли свої помилки та вже у четвертій партії впевнено повели в рахунку 7:3. Але… команду знову наче підмінили. Помилки за помилками і «Будівельник-Динамо-Буковина» не лише зрівняв рахунок, а й повів 9:8. Емоції на майданчику зашкалювали. Чернівчани відчули, що зможуть вивезти з Хмельницького хоча б один заліковий бал, а господарі, здебільшого, боролися самі з собою. Адже чимало очок, які заробили гості, були «подаровані» гравцями «Новатора». І все таки під завісу четвертої партії хмельничани «взяли себе в руки» та перемогли з рахунком 25:21, здобувши таким чином і перемогу в матчі.

Попри шість зароблених очок удома, «Новатор» не зміг наздогнати в турнірній таблиці четверту команду дивізіону – «Імпексагро Спорт Черкаси». Адже черкащани в рідних стінах завдали перших поразок лідеру першості – «Кримсоді». А тому хмельничан та черкащан й досі розділяє в турнірній таблиці лише одне очко. І все може змінитися після матчів 11 туру, які пройдуть 24-25 лютого. У ці дні «Новатор» у Харкові гратиме проти аутсайдера Суперліги – «Юридичної академії». Ну, а 2-3 березня хмельничани вдома прийматимуть «Буревісник-ШВСМ».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую