ye-logo.v1.2

«Друзі Міхалича» перестрибали усіх на «Illichivske Stretball Cup - 2012»

Спорт 2604
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

У Хмельницькому пройшов третій за ліком відбірковий етап української стрітбольної ліги «Illichivskе Streetball Cup-2012», який виграли вінницькі професіонали з команди «Друзі Міхалича».

На чотирьох майданчиках біля кінотеатру імені Т. Шевченка змагалися 33 команди, які представляли не лише Хмельницький, але й область, а також Рівне і Вінницю. Зокрема, на рівні із чоловіками грала і хмельницька жіноча команда «Едельвейс». Варто відзначити, що дівчата зуміли «втерти носа» своїм вищим та міцнішим опонентам, здобувши дві перемоги, проте, через гіршу різницю закинутих м’ячів, пробитися до 1/8 фіналу не змогли.
Окрім самої гри, баскетболісти потішили глядачів… своїми назвами. Так, на майданчик виходили команди «AC/DC», «Мохіто», «Просто», «All inclusive», «Черепахи-кати», «Дай газу» та «Друзі Міхалича».
За результатами групового етапу та «олімпійки» до півфіналу зуміли пробитися хмельницькі «Андромеда» та «Дай газу», а в іншій парі другого фіналіста визначали минулорічний тріумфатор турніру рівненський «Лавісс» та «Друзі Міхалича» з Вінниці.
На жаль, у вирішальних поєдинках боротьби не вийшло. У Хмельницькому дербі «Андромеда» за рахунок класу впевнено обіграла «газовиків» - 11:6. А от гра між рівненчанами та вінничанами була нервовою протягом усього матчу. Суперники не відпускали один одного у відрив і «Лавіссу» не вистачило лише часу аби зрівняти рахунок. У підсумку перемога «друзів» - 8:7.
У втішному фіналі за третє місце рівненечанами просто задавили команду «Дай газу». Фізично потужніший «Лавісс» без проблем здолав хмельничан, поставивши ефектну крапку влучним кидком з-за дуги (12:3).
За подібним сценарієм розвивалися події і у поєдинку за перше місце. Гравець «Друзів Міхалича» Денис Яцик одразу закинув два дальніх поспіль (4:0). Це і стало вирішальним у грі. «Андромеда», програючи боротьбу під кошиком, у підсумку поступилася – 4:11.
Таким чином перше місце і путівку до фіналу Української стрітбольної ліги виграла вінницька команда «Друзі Міхалича». «Сріблом» задовольнилася хмельницька «Андромеда», а замкнув трійку призерів минулорічний переможець рівненський «Лавісс».
«Коли ми дізналися про цей турнір, то вирішили взяти у ньому участь. Рівень суперників досить високий, хоча, якщо чесно, півфінал нам дався важче, ніж фінал. За рахунок зросту і «габаритів» ми перестрибали хмельничан. Та й нам дещо легше було, адже граємо за вінницьку професійну команду «Вінницькі зубри», тому маємо певний досвід. Зараз уже будемо готуватися до фіналу турніру, який пройде у Києві», - розповідає герой фінального поєдинку, гравець вінницької команди «Друзі Міхалича» Денис Яцик.
Хоч до вирішального етапу Української стрітбольної ліги виходить лише переможець, але існує можливість, що «Андромеда» також поїде до Києва.
«Минулого року одна із хмельницьких команд також стала другою, але брала участь у фіналі стрітбольної ліги. Якщо цьогоріч вінничани посядуть перше місце ще на одному подібному турнірі, то «Андромеда» поїде до Києва як фіналіст змагань у Хмельницькому відборі», - пояснює головний суддя «Illichivskе Streetball Cup-2012» Павло Каплун.

Віктор ПАЛАМАРЧУК. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую