ye-logo.v1.2

З кілограма м'яса можна приготувати 15 страв!

Суспільство 4006

У цьому нас запевнила 58-річна господиня з Полонного Надія Гайдучик. У жінки шестеро дітей та дванадцять онуків і про те, як смачно та економно готувати, вона знає все. Пані Надія поділилася із Сімейною газетою цікавими й незвичними кулінарними рецептами.

 Зрази з квашеними огірками
200 г м'ясного фаршу, 5-6 яєць, 3-4 зубки часнику, борошно, сіль, перець, мариновані чи квашені огірки, олія. М'ясний фарш розмішати з яйцями, борошном, сіллю та перцем (має вийти консистенція густої сметани). Вичавити у масу часник і ретельно перемішати. Квашені чи мариновані огірки (можна кабачки) нарізати повздовж тонкими скибочками. Кожну скибочку вмочити в м'ясний кляр так, щоб він прилип з обох боків. Смажити на сковорідці в добре розігрітій олії до рум'яної скоринки.

Псевдо-стегенця
4-5 картоплин, 200 г фаршу, сіль, перець, солона соломка, борошно, вода, яйце. З борошна та води замісити тісто, як на вареники. Картоплю зварити та розім'яти, з'єднати з м'ясним фаршем, посолити й поперчити. Все ретельно перемішати. Формувати з картопляно-м'ясного фаршу кульки-колобки. У кожному встромити соломку. Тісто розкачати і нарізати квадратами. Кожну кульку з фаршу загорнути в квадратик тіста і защипнути так, щоб вийшов мішечок. Викласти псевдо-гомілки на змащене олією деко і змастити збитим яйцем. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до рум'яної скоринки.

Паляниця з м'ясним фаршем на сковорідці
200 г борошна, 120 мл теплої води, 200 г свинячого фаршу, 3-4 картоплини, сіль, перець, цибулина. З борошна та води замісити тісто, яке за консистенцією нагадує густу сметану. Картоплю почистити, помити й натерти на тертці, як на деруни. Цибулю перекрутити через м'ясорубку або також натерти на тертці. З'єднати картоплю та цибулю з фаршем, посолити, поперчити. На сковорідку з олією налити половину тіста і, як тільки воно трохи підсмажиться, викласти по всій поверхні паляниці начинку. Зверху залити другою половиною тіста і перевернути на інший бік. Смажити до готовності, а при подачі нарізати порційними шматочками й полити сметаною.

Бутербродна суміш “Ікринка” з тюльки
200 г солоної тюльки, 2 морквини, 100 г вершкового масла. Моркву зварити й натерти на дрібній тертці. Тюльку почистити, видалити з неї кісточки й перекрутити через м'ясорубку. Вершкове масло залишити на годинку при кімнатній температурі. Все з'єднати й ретельно перемішати виделкою. Намащувати на грінки чи батон.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую