Гаряча тема:
- Війна
З кілограма м'яса можна приготувати 15 страв!
У цьому нас запевнила 58-річна господиня з Полонного Надія Гайдучик. У жінки шестеро дітей та дванадцять онуків і про те, як смачно та економно готувати, вона знає все. Пані Надія поділилася із Сімейною газетою цікавими й незвичними кулінарними рецептами.
Зрази з квашеними огірками
200 г м'ясного фаршу, 5-6 яєць, 3-4 зубки часнику, борошно, сіль, перець, мариновані чи квашені огірки, олія. М'ясний фарш розмішати з яйцями, борошном, сіллю та перцем (має вийти консистенція густої сметани). Вичавити у масу часник і ретельно перемішати. Квашені чи мариновані огірки (можна кабачки) нарізати повздовж тонкими скибочками. Кожну скибочку вмочити в м'ясний кляр так, щоб він прилип з обох боків. Смажити на сковорідці в добре розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Псевдо-стегенця
4-5 картоплин, 200 г фаршу, сіль, перець, солона соломка, борошно, вода, яйце. З борошна та води замісити тісто, як на вареники. Картоплю зварити та розім'яти, з'єднати з м'ясним фаршем, посолити й поперчити. Все ретельно перемішати. Формувати з картопляно-м'ясного фаршу кульки-колобки. У кожному встромити соломку. Тісто розкачати і нарізати квадратами. Кожну кульку з фаршу загорнути в квадратик тіста і защипнути так, щоб вийшов мішечок. Викласти псевдо-гомілки на змащене олією деко і змастити збитим яйцем. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до рум'яної скоринки.
Паляниця з м'ясним фаршем на сковорідці
200 г борошна, 120 мл теплої води, 200 г свинячого фаршу, 3-4 картоплини, сіль, перець, цибулина. З борошна та води замісити тісто, яке за консистенцією нагадує густу сметану. Картоплю почистити, помити й натерти на тертці, як на деруни. Цибулю перекрутити через м'ясорубку або також натерти на тертці. З'єднати картоплю та цибулю з фаршем, посолити, поперчити. На сковорідку з олією налити половину тіста і, як тільки воно трохи підсмажиться, викласти по всій поверхні паляниці начинку. Зверху залити другою половиною тіста і перевернути на інший бік. Смажити до готовності, а при подачі нарізати порційними шматочками й полити сметаною.
Бутербродна суміш “Ікринка” з тюльки
200 г солоної тюльки, 2 морквини, 100 г вершкового масла. Моркву зварити й натерти на дрібній тертці. Тюльку почистити, видалити з неї кісточки й перекрутити через м'ясорубку. Вершкове масло залишити на годинку при кімнатній температурі. Все з'єднати й ретельно перемішати виделкою. Намащувати на грінки чи батон.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: