ye-logo.v1.2

Рецепти млинчиків до Масляної від шеф-кухаря нічного клубу “Vanilla Sky” Валентина Федірчика

Суспільство 4896
Фото: ru.tsn.ua 

Млинцевий шоколадний торт на сніданок

 Для млинцевого тіста: 4 яйця, 1,5 склянки молока, склянка води, 2 склянки борошна, 1/2 склянки какао, 6 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 2 ч. л. ванільного цукру.
Для начинки: збиті вершки, “Нутелла”, шоколадний мус або що-небудь за бажанням.
Приготування: всі інгредієнти для млинців змішати в блендері й збивати близько 10 секунд. Поставити тісто в холодильник на годину. На розігрітій сковорідці на вершковому маслі обсмажити тонкі шоколадні млинці. Викласти їх на тарілку й промастити млинцеві шари, чергуючи шоколадну пасту зі збитими вершками. Зверху посипати какао, а сердечка зробити за допомогою цукрової пудри.

Млинчики зі шпинатом та лососем
Для млинцевого тіста: 200 г борошна, 100 г молока, 2 яйця, сіль, перець, сода, погашена оцтом (0,5 ч. л.).
Для начинки: 110 шпинату, 230 г малосольного лосося, 160 г сиру “Янтар”.
Приготування: замісити млинцеве тісто до однорідної маси. Шпинат викласти в блендер та перемолоти з додаванням молока (50 г). З'єднати шпинатну суміш із млинцевою масою, ретельно перемішати та смажити на сковорідці на олії. Готові млинці намастити сиром “Янтар”, викласти зверху смужки лосося та скрутити трубочку. Нарізати під кутом та обов'язково вирізати кінчики млинчиків, щоб форма була ідеальною. Викладати на тарілку віялом, по середині покласти червону ікру, лимон та маслини.
Примітка: шпинат можна не перемелювати, а просто нарізати в тісто невеликими шматками. Тоді млинчики будуть не повністю зелені, а зигзагами.

Млинцеві торбинки з куркою та грибами
Для млинцевого тіста: 200 г борошна, 100 г молока, 2 яйця, сіль, перець, сода, погашена оцтом (0,5 ч. л.).
Для начинки: 200 г курячого філе, 120 г шампіньйонів, 65 г майонезу, 160 г твердого сиру, зелена цибуля.
Приготування (начинки): нарізати маленькими кубиками куряче філе, обсмажити його до напівготовності, додати гриби, сіль, перець та смажити далі до готовності. Висипати начинку в миску, додати майонез, перемішати і викласти на готові млинчики (ефективніше буде, якщо розкласти 15 млинчиків на робочу поверхню та викладати на них начинку). На начинку натерти сир, підняти кінці догори та зав'язати їх зеленою цибулею (попередньо її слід підготувати: залити окропом на 12-15 хвилин для розм'якшення. Так вона легше зав'язуватиметься). Викласти на тарілку та прикрасити свіжою журавлиною.


Млинчики на кефірі з корицею та масляно-вершковим кремом
Для млинцевого тіста: 2 склянки борошна, 3 яйця, ванілін, склянка молока, 100 г кефіру, шоколад чорний, розтоплений на водяній бані.
Для начинки: 200 г вершкового масла, 150 г вершків (30%), цукрова пудра, ванілін, 35 г какао, кориця мелена.
Приготування: зробити млинцеву масу, додати шоколад, ванілін, цукрову пудру і поставити в холодильник на 40 хвилин (обов'язково! Це робиться для того, щоб при смаженні млинчики не прилипали до сковорідки). Для начинки масло розтопити на маленькому вогні, додати вершки, перемішати й, постійно помішуючи, варити 7 хвилин. Потім додати решту інгредієнтів. Шоколадні млинчики посмажити на сковорідці, скласти на тарілку трикутничками та полити масляно-вершковим кремом.

Домашня “Нутела” до млинців
Інгредієнти: 4 склянки молока, 3-4 ст. л. ядер лісових горіхів (можна арахіс або волоські), 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, 6 ст. л. темного какао-порошку, пачка вершкового масла, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: з'єднати в мисці цукор, какао і борошно. Потім поступово невеликими порціями влити молоко і відразу ж розмішати, щоб не було грудочок. Після того, як все молоко буде вилито, перелити вміст у каструльку і поставити її на вогонь. Довести суміш до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб не підгоріла і не пристала до дна каструлі. Далі додати подрібнені в блендері або розтерті в ступці горішки, вершкове масло, посолити та перемішати. Варити “Нутелу” на повільному вогні, не забуваючи мішати, до загустіння. Готову шоколадно-горіхову масу охолодити, перекласти в баночку з кришкою і зберігати в холодильнику. Зварена у такий спосіб
домашня “Нутела” виходить однорідною та дуже смачною.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую