ye-logo.v1.2

Олексій Випірайленко: “Прянощі та трави під час консервації краще складати на дно банки”

Суспільство 1812
Дмитра Скрипника
«Для маринування потрібно купувати сливоподібні помідори зі щільною шкіркою», - каже кухар.. Фото: Дмитра Скрипника

Виростити і зібрати урожай - це далеко не все. Дарунки саду та городу потрібно ще й зберегти.

 Адже що може бути кращим, ніж згадати літо, потішивши себе і своїх домашніх соліннями і маринадами власного приготування. Що робити для того, аби домашні заготовки вийшли смачними та простояли всю зиму, “Проскурівський телеграф” запитав у досвідченого шеф-кухаря ресторанів “Кінто” та “Пелікан” Олексія Випірайленка.

- Олексію Юрійовичу, розкажіть, як правильно заготовляти овочі?

- Ідеально, звісно, якщо господиня робить заготовки з овочів зі свого городу. У свіжих плодах з грядки найбільше цінних речовин. Якщо ж ділянки у вас немає, доводиться вирушати на ринок. Добре, коли ви знаєте, у кого й що купуєте. І вже тим більше, не варто купувати овочі для консервації в...

...

 Уривок з статті. Повну версію читайте у журналі "Проскурівський телеграф" №30 від 25.07.2013.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую