ye-logo.v1.2
20 Червня, 2019

У м’ясі паразити, а в овочах – нітрати: що виявляють фахівці на ринках Хмельниччини

Надія СВІНЦІЦЬКА Суспільство 5510
На прилавки ринків було недопущено чимало зіпсованих продуктів. Фото: з архіву
На прилавки ринків було недопущено чимало зіпсованих продуктів. Фото: з архіву

Лідером сезонних вилучень з продажу є свіжі овочі та фрукти.

За п’ять місяців цього року на Хмельниччині працівники Держпродспоживслужби не допустили до реалізації на ринках області понад 4 тонни овочів та фруктів, 7 тонн м’яса, 250 кілограмів риби та рибопродуктів, 1 тонну 300 кілограмів молока та молочної продукції. Про це повідомили у прес-службі установи за результатами перевірок ринків області.

«Лідером сезонних вилучень з продажу залишаються свіжі овочі та фрукти – капуста, редиска, помідори, огірки, свіжа зелень, полуниці та черешні. Спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи області не допущено до реалізації понад 4 тонни кілограмів цих продуктів. Найчастіше їх вилучають через перевищення вмісту нітратів», - каже начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Олександра Титарчук.

Фахівець радить не купувати продукти харчування на стихійних ринках. Скажімо, м'ясна продукція може бути заражена паразитами.

«Скуповуйтесь лише на продуктових ринках, де працює лабораторія, яка перевіряє вміст нітратів у продуктах. В кожного продавця має бути експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, в якому можна знайти всю необхідну інформацію про походження продукції, в тому числі й результати досліджень на вміст нітратів», - каже фахівець.

Читаємо також: Навіщо організму полуниця і як зробити її безпечнішою

Читайте новини на нашому Телеграмі

Коментарі:

До теми

Популярні новини

Останні оголошення

Останні фото та відео