ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому відзначатимуть День Героїв 2020

Суспільство 2153
Минулого року у День Героїв свої вміння хмельничанам демострували бійці 8-го полку
Минулого року у День Героїв свої вміння хмельничанам демострували бійці 8-го полку. Фото: ілюстративне з архіву

Без масових зібрань.

У суботу, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв. Цього дня українці щороку згадують і вшановують усіх вояків, які присвятили своє життя нашій свободі, тих, хто боровся і захищав Україну.

Минулого року цього дня у Хмельницькому влаштували масштабний «марш Героїв», до якого долучилися прикордонники, військовослужбовці військових частин міста та учасники неоголошеної російсько-української війни. Продовжилися урочистості з нагоди свята на сцені поблизу кінотеатру імені Шевченка.

Цьогоріч масових зібрань до Дня Героїв через карантинні обмеження в обласному центрі не буде. Однак у місті все ж запланували низку онлайн та офлайн заходів.

Сьогодні, 22 травня, напередодні Дня Героїв на майдані Незалежності з нагоди свята відбулося вручення нагород та квартир хмельничанам.

Минулорічний Марш Героїв.

Кілька тематичних подій підготували у місті на завтра. Як розповідає начальник Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, у суботу місцеві колективи влаштують онлайн-концерт, а ще буде тиха акція і показ тематичних відео.

«До Дня героїв пройде тиха акція. Це будуть постери з 20 портретами героїв різних часів та епох, які боролися за нашу державу. Їх буде розміщено на Проскурівській біля музею історії міста. Також там діятиме виставка дитячих робіт на тему казки «Вишиванка для кіборга», - говорить Артем Євгенович. - Триватиме акція з 10-ої до 17-ої години».

Крім того, 23 травня у місті будуть задіяні три великих екрани: біля «Юності», філармонії та «Дитячого світу». Там протягом дня будуть транслюватися тематичні відео і фільми.

Інша частина заходів, приурочених Дню Героїв пройде в онлайн форматі. Звернення, привітання публікують на своїх сторінках хмельничани, місцеві заклади та установи.

До прикладу, до Дня Героїв працівники Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи створили онлайн-проєкт «Ти — Герой України». Бібліотекарі у відеороликах розповідають про учасників АТО з Хмельниччини. Інший прожкт – «Герої серед нас», де новітні хмельницькі Герої розповідають, як повернулися з війни і адаптувалися до нового життя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую