ye-logo.v1.2

«Мастер-шеф. Професіонали» хмельницького кухаря від вильоту врятувала пана-кота із гречки

Суспільство 2239
Леонід потрапив у "битву чорних"
Леонід потрапив у "битву чорних". Фото: інстаграм masterchefstb

Половина сезону позаду.

У черговому випуску шоу «Мастер-щеф. Професіонали» хмельницький кухар Леонід Малюга опинився за крок від вильоту. Вже за результатами першого конкурсу він одягнув чорних фартух. У другому конкурсі кулінар міг його позбутися, однак чи вдалося це йому, розповімо далі детально.

Перший батл розпочали із поділу на команди. Хмельничанин потрапив до команди «жовтих», під капітанством Елеонори. За умовами конкурсу усі учасники мали приготувати закуску, основну страву та десерт відомій екоактивістці, юній Греті Тумберг, з мінімальними витратами води та електроенергії. Та команда, чий коефіцієнт найбільший – програє автоматично, її страви не будуть куштувати суді, а всі учасники одягнуть чорні фартухи. Завдання ускладнювалось тим, що готували страви потрібно було із відходів – шматків овочів, решток риби та курятини. Презентаційний посуд також мав бути їстівним.

Команда Леоніда обрала тактику використати більшу кількість ресурсів, але приготувати смачну та корисну їжу. Ця позиція, хоча й критикувалась деякими членами команди «жовтих», однак залишалась не змінною й в результаті привела до програшу. «Жовті» використали 1 літр води та  2,4 кіловати електроенергії – найбільше з поміж інших команд. Якими смачними та апетитними не були страви команди, їх не дегустували і не оцінювали судді. Таким чином Леонід із командою автоматично потрапили у «битву чорних».

У наступному конкурсі усі, хто отримав раніше чорний фартух, мали шанс реабілітуватись та змінити його на білий. Перед початком учасники поділились по парах, хмельничанин опинився із Русланом Яковенком. Кухарям дали завдання приготувати страви італійської кухні, які знаходились під 16 ящиками. Кожну із них оцінювали по п’ятибальній системі – від найлегшої до найважчої у приготуванні. Чим складніша страва, тим більша сума. Окрім, заробити учасники мали можливість і на кляузах, які писатимуть на колег із інших команд, якщо бачитимуть, що ті порушують процес готування чи використовують не ті компоненти. Та пара, в якої будуть чорні фартухи і заробить найбільший капітал, могла змінити його на білий.

Леонід пройшов у наступний етап шоу

Леонід із Русланом відразу взялись за приготування страви із найбільшим балом – 5. Їм випав тортеліні ен бродо.

«Тортеліні - це така закручена штука. Це паста, я розумію якої вона форми, що далі - не зрозуміло. Ми вирішили робити щось просто смачне: телятину потушкуємо з вершками з вином. Зробимо соус, теж на основі вина і вершків. Щодо кляуз, то для себе виключив те, що буду на когось кляузнічати. Кляузу можна сприймати як показник своїх знань, але нічого погано нема, коли ми чогось не знаємо», - прокоментував конкурс Леонід Малюга.

Хоча хмельницький кухар вибрав таку позицію щодо кляуз, її не розділяли учасники інших команд і скаргу пара Леоніда та Руслана таки отримала від Миколи Мигаля. Однак її не зарахували суді, як і першого варіанту страви. Тоді, завдяки підказці того ж таки Миколи Мигаля, парі вдалось зорієнтуватись і приготувати правильний варіант, який приніс очікувані 5 балів. Оскільки результат не був кращим, чорний фартух Леонід не скинув.

У «битві чорних» на хмельничанина та решту учасників чекав набір продуктів, які за статистикою найчастіше купують українці під час карантину - картопля, цибуля, гречка, молоко, рис, тушонка і хек. Із цих простих інгредієнтів мали приготувати закуску, основну страву та десерт, які б можна було подати у  вишуканому ресторані.

Леонід Малюга вирішив приготувати альтернативне ризотто із картоплі із запеченими рулетами хека, холодець та пана-коту із гречки.

«Десерт я придумав сам, це буде гречана пана-кота. Я взяв замочену гречку, зварю з цукром та молоком. Це такий смак дитинства. Переб'ю це блендером, перетру і в мене вийде крем. Його залию у форму», - розповів Леонід.

У результаті усі стави оцінили судді, особливо відзначили ідею із десертом, що й дало змогу Леоніду далі рухатись у проєкті. Ну а шоу покинув цього випуску Микола Овчаренко.

На цьому програма не завершилась. Для учасників приготували ще одне «домашнє» завдання. Розділившись на дві команди, кулінари мають до наступного тижня розробити концепцію, меню та решту деталей власного ресторану. Бюджет – 7 тисяч гривень. Як справляться шефи побачимо у наступному випуску.

Читайте також:  Міла Нітіч пройшла у чвертьфінал «Голосу країни»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую