ye-logo.v1.2

«Мастер-шеф. Професіонали»: хмельничанин з командою створював власний ресторан

Суспільство 1483
Команда Леоніда Малюги не потрапила до
Команда Леоніда Малюги не потрапила до "битви чорних". Фото: masterchefstb

Леонід продовжує змагатись у проєкті.

Учора, 10 квітня, з екранів телевізора можна було споглядати 10 випуск українського кулінарного шоу «Мастер-шеф. Професіонали». Змагається і демонструє високий рівень професійності в проєкті і хмельницький кухар Леонід Малюга. Хоча у минулому випуску програми кулінар потрапив до «битви чорних» і боровся за можливість продовжити участь, цього разу шеф, разом із командою, повністю реабілітувався.

Нагадаємо, що попередній випуск шоу завершився досить незвично, адже для учасників приготували «домашнє» завдання. Розділившись на дві команди – «червоних» (команда Леоніда) та «синіх», кулінари мали розробити концепцію, меню та решту деталей власного ресторану. Бюджет проєкту – 7 тисяч гривень. Саме за ці кошти кухарі мали потурбуватись про інтер’єр закладу. Власне із того, як відбувалися закупи у будівельному магазині і розпочався 10-ий випуск «Мастер-шеф.Професіонали». 

На пошуки необхідних товарів виділили одну годину, із цим завданням успішно справились обидві команди. Впорались вони також із фінансовими лімітами, які запропонували судді. Два імпровізовані ресторани створили прямо на кухні «Мастер-шеф». Кулінари мали лише пусті стіни та підлогу. Далі за чотири години ці «короби» перетворилась на тематичні заклади громадського харчування - там пофарбували стіни, поклеїли шпалери, вчепили елементи декору та інше.

«Наш ресторан називається «Shefs soul». У перекладі це «душа шефа». Це ресторан, музей, лабораторія, але відкрита для гостей. Більшість інтер’єру - це наші особисті речі, те до чого ми торкаємось. Також кожен приносив свої кітелі, речі, гарний посуд й фотографії з подорожей. Я приніс своє фото із донькою, де ми робимо печиво. Також було фото із навчань в Іспанії», - прокоментував концепцію свого закладу Леонід Малюга.

Далі кулінари зібрались на кухні. Власники ресторанів мали за дві години приготувати авторські сети своїх закладів, а далі ними частуватимуть суддів та гостей, які оцінювали якість страв, концепцію та інтер’єр. За результатами конкурсу, команда, що програє, одягне чорні фартухи у повному складі. 

Команда «червоних» для клієнтів приготувала камбалу, бріош, печені баклажани й пряні томати, телячий мозок, качину грудку, гарбуз, морозиво з білими грибами та безалкогольний глінтвейн.

Спочатку до ресторану «Shefs soul» завітало двоє гостей. Їх частували усіма стравами, які приготували шефи. Смак та майстерність клієнти оцінили, схвальні відгуки отримала кожна з поданих страв. Наступних гостей було більше – четверо. Тут уже було чути критику деяких страв.

Варто відзначити, що під час приготування й видачі меню, «червоні» працювали злагоджено. Кажеш мав свій чіткий шмат роботи, завдяки чому команда встигала приготувати все не поспішаючи. Цьому дивувались навіть деякі члени команди «синіх», адже в них такої злагодженості не було, через що не вдалось приготувати всього запланованого меню.

Власне це, і смачна їжа, сприяло тому, що у битві ресторанів перемогла команда «червоних» Леоніда Малюги, отримавши 5 із 6 можливих балів.

«Червоні», ідея додавати додаткові інгредієнти була дуже вдалою. Морозиво з грибів, ферментові ні продукти, все це викликало захоплення і вдало доповнювало смачні та вишукані страви. Тому мій голос вам», - прокоментував своє рішення Ектор Хіменес-Браво.

Таким чином хмельничанин та його команда не потрапили до «битви чорних», чого не скажеш про усю команду синіх. У результаті останнього конкурсу, шоу покинула Неля Бадамшина.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення

Гаражі: продаж/оренда

  Так  Ні, дякую