ye-logo.v1.2

«Червона» зона у Хмельницькому: врегулювали діяльність непродовольчих ринків та літніх майданчиків

Суспільство 6137
На ринку мають вимірювати температуру
На ринку мають вимірювати температуру. Фото: ілюстративне з архіву

Ні ринки, ні заклади громадського харчування досі повноцінно не відновили роботу.

У Хмельницькому непродовольчі ринки уже декілька тижнів працюють у режимі видачі онлайн-замовлень та адресної доставки. У зв’язку з цим, міська влада прийняла деякі рішення, що стосуються організації роботи самих підприємців. Про це йдеться у протоколі засідання комісії виконкому Хмельницької міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 19 квітня.

«У нас ринки працюють лише в режимі адресної доставки та видачі онлайн-замовлень. Казати про повноцінну роботу ще зарано. Вже коли ми вийдемо з «червоної» зони, то буде можливість повноцінно дати їм  працювати. Оскільки підприємці і працівники ринку, які опрацьовують замовлення, приходять на свої робочі місця, ми прописали й уточнили для них певні вимоги», - зазначив заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Зокрема, вхід відвідувачів на територію ринків дозволений лише в захисній масці або в респіраторі та після проведення безконтактного температурного скринінгу. На вході в ринок мають бути місця для дезінфекції рук. Працівники з ознаками гострих респіраторних захворювань до роботи не допускаються (повинні самоізолюватись вдома). Рекомендується безготівкова оплата.

Окрім того, дещо врегулювали роботу літніх майданчиків закладів громадського харчування.

«Прямої  заборони щодо роботи літніх майданчиків немає. Заборона стосується лише приймання відвідувачів всередині приміщення, але видача на виніс дозволена. Бачимо, що погода покращилась і люди самі беруть чи то каву, чи щось інше і сідають на вулиці біля столиків або біля лавочок, що стоять поруч із закладом. Тому ми врегулювали, як мають працювати літні майданчики. Зокрема, працівники та власники закладу мають стежити за цими вимогами. Якщо ні, то майданчик треба прибрати», - додав Роман Борисович.

Серед вимог до працівників закладу - встановити позмінний, двотижневий графік роботи; замірювати температуру перед початком роботи;  працівники мають бути одягнені у маски та рукавички.

Вимоги до закладу громадського харчування в межах літнього майданчика та обслуговування на виніс:

- відстань  між розташуванням столів повинна бути не менша ніж 1,5 метра;
- станції дезінфекції при вході на літній майданчик;
- заборонено  використання  звичного паперового меню,  натомість  дозволено використання одноразових паперових меню або меню в електронному форматі;
- отримання та видача замовлень повинно здійснюватися при дотриманні соціальної дистанції та мінімального контакту з відвідувачами;
- перед відкриттям та після закриття літнього майданчика повинна проводитися повна дезінфекція. Кожних 6 годин повинно проводитися вологе прибирання літнього майданчика;
- після кожного відвідувача повинно проводитися вологе прибирання і  дезінфекція місця розміщення відвідувача та відповідно продезінфіковане місце розміщення повинно буде промарковане (таблицею, наліпкою, тощо).
- при розрахунках рекомендовано забезпечувати для відвідувачів безготівкову оплату.
- прибори, кондименти  до напоїв (цукор, мішалки, трубочки, тощо) видаються лише в індивідуальній упаковці.
- до кожного замовлення рекомендовано видавати вологі серветки та дезінфектори в індивідуальній упаковці.
- дозволено використання туалетів закладу. Туалетні кімнати повинні проходити дезінфекцію та вологе прибирання кожних 3 години.
- відвідувачі при оформленні замовлення повинні бути в захисній масці.

Читайте також: Карантин через Covid-19 продовжили: цього разу ще на два місяці

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую