ye-logo.v1.2

Закуски на новорічний стіл: п’ять смачних рецептів

Суспільство 7087
Особливо зручно закуски готувати на фуршетні столи
Особливо зручно закуски готувати на фуршетні столи. Фото: з архіву

Страви, які готуються швидко, а з’їдаються ще швидше.

Прості в приготуванні, апетитні на вигляд і чудово збуджують апетит перед подачею основної страви – закуски стають гарним доповненням кожного святкового столу.

Крім того, ці страви можна завжди оригінально прикрасити, а яскрава їхня подача точно додасть святкового настрою. Та й для активних компаній, які полюбляють багато рухатися такий варіант може бути дуже зручний.

Канапки, рулетики, тарталетки, закусочні тортики – ідей для приготування різних варіантів закусок існує безліч. Ми ж підготували кілька цікавих рецептів, які можуть бути вам до вподоби та стануть гарною прикрасою новорічного столу.

Піца-рулетики

Інгредієнти:

0,5 кг готового листково-дріжджового тіста, 150 г твердого сиру, 150 г ковбаси «Салямі», 0,5 банки консервованих ананасів, 100 г кетчупу, сушені пряні трави: базилік та орегано, 1 яйце, оливкова олія, кунжут, паприка мелена.

Приготування:

Змішати кетчуп, пряні трави та оливкову олію. Залишити на 15-20 хвилин, щоб аромат трав розкрився. Салямі нарізати тонкою соломкою. Ананаси подрібнити шматочками. Сир натерти на тертці.

Тісто наполовину розморозити й злегка розкачати. Розділити на 8 рівних прямокутників. Зверху кожен прямокутник змастити томатним соусом. Викласти на кожен шматочок тіста ковбасу, ананаси, тертий сир. Згорнути рулетики.
Викласти їх на деко, встелене пергаментом. Яйце збити вінчиком з паприкою та сіллю і змастити рулетики. Посипати їх кунжутом. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200°C протягом 20 хвилин.

«Наполеон» закусочний

Інгредієнти:

Готові коржі для торту «Наполеон», морквина, цибулина, 4 яйця, рибна консерва в олії (горбуша, тунець, сайра), 100 г твердого сиру, майонез, велика баночка плавленого сиру типу «Янтар», сіль, перець.

Приготування:

Консерви розім'яти виделкою. Яйця зварити круто, охолодити, відділити жовтки від білків й натерти на тертці (білки та жовтки окремо). Моркву також натерти, цибулю нарізати дрібними кубиками. Спасерувати овочі у мінімальній кількості олії. Твердий сир також натерти на дрібній тертці.

Збирання «Наполеону»: перший листковий корж змастити тонким шаром майонезу і викласти шар консервованої риби. На другий корж (не промащений майонезом) викласти морквяно-цибуляну масу. Посолити, поперчити. Третій шар змастити майонезом і посипати натертими білками. Четвертий шар — майонез і натертий сир. Верхній корж і боки тортика змастити плавленим сиром та посипати натертими жовтками.

Закусочний «Наполеон» поставити в прохолодне місце просочуватися, краще на ніч.

Закуска з оселедця в лаваші

Виходить ніжна суміш, яка на смак неабияк нагадує червону ікру. Як варіант, можна намащувати її на підсмажені тости, робити з неї канапки чи начиняти профітролі.

Інгредієнти:

200 г філе оселедця (це приблизно 1 цілий оселедець), 2 плавлених сирки, 3 морквини, 50 г вершкового масла, перець чорний мелений, 1 упаковка тонкого лаваша (2 шт.).

Приготування:

Оселедець почистити від шкірки та кісточок, нарізати шматочками та скласти в чашу блендера. Додати плавлений сирок та вершкове масло.

Моркву зварити до готовності та почистити від шкірочки. Нарізати шматочками та додати до основних інгредієнтів в блендері. Все ретельно перемолоти та збити до однорідності. Суміш має нагадувати паштет.
Поперчити закуску, перемішати та скласти в пластиковий лоток чи скляну банку. Закрити кришкою і поставити в холодильник на якийсь час, щоб смаки змішалися.

На кожен лист лаваша викласти по половині маси закуски і розподілити суміш тонким шаром.
Згорнути лаваш у вигляді рулета. Дати постояти декілька хвилин, щоб лаваш трішки розм’як, після чого нарізати його скибочками.

Суші-торт

Інгредієнти для 6-8 порцій:

120 г рису для суші, 4 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.

Для начинки: листя норі, 500 г свіжого лосося (без кісток і шкіри), 2 ст. л. китайського майонезу, 1 ч. л. порошку васабі, 1 ст. л. соєвого соусу, великий огірок, авокадо, 4 ст. л. насіння кунжуту.

Приготування:

Замочіть рис у холодній воді на годину. Потім відкиньте його на сито й залиште так ще на 30 хвилин. Перекладіть рис у каструлю з 360 мл води. Закип'ятіть і варіть протягом 5 хвилин. Не знімайте кришку й зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть ще 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте рису постояти під кришкою 10 хвилин. Підігрійте рисовий оцет, розчиніть у ньому цукор і сіль. Залиште оцет до його повного охолодження. Додайте оцет і трохи перемішайте рис. Дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Наріжте лосось маленькими шматочками. Змішайте рибу з насінням кунжуту. Почистіть від шкірки огірок та авокадо, наріжте все тонкими скибочками. Листя норі виріжте за розміром розсувної форми для торта. Покладіть його на дно.
Намочіть руки в підкисленій оцтом воді й викладіть на норі половину рису. Добре утрамбуйте.

Змішайте китайський майонез, порошок васабі та соєвий соус. Змастіть цим соусом рис. Зверху покладіть огірок і авокадо. Закінчіть лососем. Повторіть шари ще раз. Зверху посипте суші-торт кунжутом. Подавайте з імбиром та соєвим соусом.

Псевдочебуреки в лаваші

Інгредієнти:

1 упаковка тонкого вірменського лаваша (всередині два листки).

Для фаршу: 300 г будь-якого фаршу, 2 цибулини, 100 г сиру «Сулугуні», 100 мл натурального несолодкого йогурту, зелень кропу, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, 2-3 зубки часнику, карі.
Для кляру: 2-3 яйця, 50 мл молока, сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Цибулю нарізати якнайдрібніше. Додати її до фаршу, посолити, поперчити, присмачити спеціями. Сир натерти на тертці з дрібними вічками й додати в миску з фаршем. Вичавити часник через прес. Влити йогурт (можна замінити на сметану). Перемішати. Насамкінець додати подрібнений кріп. Ще раз ретельно вимішати до однорідності.

Кожен листок лаваша розрізати навпіл (має вийти чотири прямокутники). Потім рівномірно змастити їх начинкою.

Візуально розділити прямокутник на чотири частини й згорнути в один бік за уявною лінією розділення (має вийти такий собі «плаский рулетик»). Розрізати кожен рулетик поперек шматочками будь-якого розміру (приблизно по 6 см).
Кляр: яйця злегка збити з молоком, спеціями та дрібкою солі. У суміш занурювати кожен «пиріжок» і одразу ж викладати на розігріту сковорідку з олією. Обсмажувати з обох боків до золотавої скоринки. Гарячі пиріжки краще складати на паперовий рушник, аби прибрати надлишок жиру.

Псевдочебуреки чудово смакують із будь-яким соусом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую