ye-logo.v1.2
25 Серпня, 2019

За звання “Кращий кухар” змагалося аж... три претенденти

Леся БОРОВЕЦЬ Суспільство 3707
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Замість заявлених п'яти

За право називатися кращим змагалися кухарі “Меркурія” (Інна Шовдра), “Золотого лева” (Руслан Панчук) та “Монмартра” (Олександр Ковальчук).
Цьогоріч конкурс присвятили “Євро-2012”, тому й запропонували кухарям приготувати страви на вибір однієї з 16-ти країн-учасників. Однак кухарі, ніби змовившись, всі готували страви української кухні, переважно з риби.
Традиційно на конкурсі представили дві національні страви з домашнього завдання та готували дві холодні закуски під пильним оком журі. Однак на другому етапі конкурсу свої здібності демонстрував лише Олександр Ковальчук, інші ж заздалегідь приготували закуски та лише оформили їх перед глядачами.
Новинкою ж цьогорічного змагання було те, що кухарі готували страви з домашнього завдання на кухні перед членами журі, й мали продемонструвати елементи карвінгу, тобто виготовлення прикрас з овочів та фруктів. Проте вони вже були готові.
Не обійшлося й без приколів. Один із кухарів, куштуючи страву, облизав ложку, і продовжив нею працювати далі. Можливо, перехвилювався. А до іншого столика ще до завершення конкурсу підходила група підтримки та відверто смакувала стравами, явно забувши про елементарні правила етикету.
Після дегустації страв журі визначилося з переможцем: ним стало кафе, яке приймало гостей, - “Меркурій”. Та й не дивно, адже кухар Інна Шовдра, яка набрала 49 балів, вже втретє змагається за перемогу, тому має певний досвід у подібного роду конкурсах. Другу сходинку, набравши 47 балів, посів Олександр Ковальчук, отримавши найвищі бали за техніку приготування закусок, а третє місце з 43 балами посів Руслан Панчук.
Спонсори конкурсу розподілили місця дещо по-іншому, віддавши лаври Олександру, а друге місце розділили між Інною та Русланом. Й вручили усім грошові винагороди.
 

Читайте новини на нашому Телеграмі

Коментарі:

До теми

Популярні новини

Останні оголошення

  Так  Ні, дякую