Гаряча тема:
- Війна
За звання “Кращий кухар” змагалося аж... три претенденти
Замість заявлених п'яти
За право називатися кращим змагалися кухарі “Меркурія” (Інна Шовдра), “Золотого лева” (Руслан Панчук) та “Монмартра” (Олександр Ковальчук).
Цьогоріч конкурс присвятили “Євро-2012”, тому й запропонували кухарям приготувати страви на вибір однієї з 16-ти країн-учасників. Однак кухарі, ніби змовившись, всі готували страви української кухні, переважно з риби.
Традиційно на конкурсі представили дві національні страви з домашнього завдання та готували дві холодні закуски під пильним оком журі. Однак на другому етапі конкурсу свої здібності демонстрував лише Олександр Ковальчук, інші ж заздалегідь приготували закуски та лише оформили їх перед глядачами.
Новинкою ж цьогорічного змагання було те, що кухарі готували страви з домашнього завдання на кухні перед членами журі, й мали продемонструвати елементи карвінгу, тобто виготовлення прикрас з овочів та фруктів. Проте вони вже були готові.
Не обійшлося й без приколів. Один із кухарів, куштуючи страву, облизав ложку, і продовжив нею працювати далі. Можливо, перехвилювався. А до іншого столика ще до завершення конкурсу підходила група підтримки та відверто смакувала стравами, явно забувши про елементарні правила етикету.
Після дегустації страв журі визначилося з переможцем: ним стало кафе, яке приймало гостей, - “Меркурій”. Та й не дивно, адже кухар Інна Шовдра, яка набрала 49 балів, вже втретє змагається за перемогу, тому має певний досвід у подібного роду конкурсах. Другу сходинку, набравши 47 балів, посів Олександр Ковальчук, отримавши найвищі бали за техніку приготування закусок, а третє місце з 43 балами посів Руслан Панчук.
Спонсори конкурсу розподілили місця дещо по-іншому, віддавши лаври Олександру, а друге місце розділили між Інною та Русланом. Й вручили усім грошові винагороди.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: