Гаряча тема:
- Війна
На Хмельниччині створили "зернову" мапу області
Герб краю і портрет Богдана Хмельницького зобразили з ячменю, гороху, гречки та пшениці. Роботу присвятили 75-й річниці утворення області.
Ганна Азаренко, художник-графік: "Люди підходять. Їм подобається. Вони кажуть: "О,Славута тут. А ось Ярмолиці. Так далеко"".
Із таким захопленням художник-графік Ганна Азаренко розповідає про свій витвір - мапу Хмельниччини. Її особливість - у способі створення, адже вона не пензлем написана, а зерном викладена.
Ганна Азаренко, художник-графік: "Створення картин зі злаків, взагалі, досить цікаве, тому що тут іде гра кольорів зерна. Така – на нюансах. На створення карти пішло близько 100 кг зерна, тому що розмір - 4 на 5. Приблизно 30 кг пшениці, 30 кг ячменю, багато гороху".
Створювати обласну карту розміром 4 на 5 метрів допомагали близько десяти добровольців. У кожного свій сектор. Найскладніше, зізнаються, висипання контуру. Тому для полегшення придумали навіть спеціальний інструмент.
Елеонора Сюрис: "Нас попросили допомогти. Насправді, дуже цікаво. Неймовірно. Зерно тепле, горох трохи холодніший, але, знаєте, почуваєш себе причетною до якогось дива".
Висипання зернової мапи приурочили до 75-ї річниці області. У центрі - портрет Богдана Хмельницького.
Волонтер: "Найскладніше було робити Богдана Хмельницького, тому що це така кропітка робота, але під контролем майстрині, я думаю, нам це вдалося".
Сергій Качуринець, хмельничанин: "Наше місто названо на честь Богдана Хмельницького, тому і така задумка – зробити таку карту в центрі з портретом Богдана Хмельницького, ще й зі злаків, які вирощуються на Поділлі".
Викладали мапу упродовж 7-ми годин. Щоби зберегти витвір на довше, його покриють спеціальним клеєм. Де будуть зберігати – ще не вирішили.
Анастасія Савицька, Олександр Майборода, Хмельницький, 5 канал.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: