Гаряча тема:
- Війна
Молочні продукти захистять від раку легенів
Регулярне вживання кальцію допоможе знизити ризик розвитку раку легенів, стверджують американські дослідники. Вчені протягом 11 років вивчали роль дієти в профілактиці онкологічних захворювань, аналізуючи харчування і стан здоров'я близько 72 тисяч некурящих жінок.
З'ясувалося, що у представниць слабкої статі із найбільшим споживанням кальцію загроза розвитку раку легенів була на третину нижча, ніж у тих, хто вживав його мінімальну кількість. Експерти вважають, що кальцій бере участь в профілактиці канцерогенезу (процесу зародження і розвитку пухлини). Саме тому молочні продукти мають постійно бути на нашому столі.
Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: