Гаряча тема:
- Війна
Українська самогонка, часник та сало — найкращі засоби проти застуди
У кожного з нас існує власний рецепт для підтримки здоров’я у гарному тонусі. Хтось відразу ж при першому легкому нездужанні починає приймати пігулки, а хтось лікується нетрадиційними засобами.
За статистикою, практично кожний зимово-весняний сезон застудні захворювання чи грип переносять більше 37 мільйонів чоловік. Застудою хворіють практично всі. Але, у кожного народу є свої ні на що не схожі секрети і методи боротьби з цією напастю.
Український рецепт
Хворий українець на ніч вип’є чарку справжньої домашньої 50-60% самогонки, закусить величенькою скибкою сала з 2-3 зубками часнику. Ранком застуди – як і не бувало!
По-корейськи
Хворий кореєць заварює собі пекучий чай із коренем імбиру, який перешкоджає проникненню інфекції в організм. Щоб підготувати імбирний напій чи то еліксир здоров’я по-корейськи, на одну величезну чашку вам знадобляться чотири горошини темного перцю, чотири штуки кардамону, 3 гвоздики, імбир і кориця за смаком. Подрібнити спеції у кавомолці. Потім налити в емальовану каструлю 300 мл теплої води, покласти прянощі, довести до кипіння і варити на повільному вогні ще 20 хвилин. Наприкінці можна додати дрібку чорного чаю, трохи молока і 1 ч. л. меду.
По-японськи
Японець, який відчув нездужання, яке починається із застуди, укутується тепліше й випиває 10 чашок гарячого світло-зеленого чаю. І це не дивно, адже в такому лікувальному напої є катехіни, які володіють антивірусною активністю.
По-єврейськи
Згідно зі статистикою, в зимові місяці від застудних захворювань мучиться біля 40% мешканців Ізраїлю. Досвідчені євреї при застуді попивають гарячий курячий бульйон. Завдяки амінокислоті – цистеїну, яка міститься у ньому, скорочується виділення слизу, а пара зволожує порожнину носа, усуває набряклість слизової оболонки і закладеність придаткових пазух.
По-американськи
При перших ознаках застуди мешканці США вживають гримучий коктейль із м’ятного настою, лимону, меду та часнику. Еліксир по-американськи готується так: залити 1 ч. л. м’яти перцевої склянкою окропу, нагріти 3-5 хвилин на слабкому вогні, потім його процідити. Розмішати в настої 1 ч. л. меду. Далі слід додати подрібнений зубок часнику та вичавити в чашку сік четвертої частинки лимона, все змішати і випити в теплому вигляді на ніч.
По-грецьки
Старих еллінів, одягнених у прості сандалі й тонку тогу, не раз рятував напій Гіппократа. Відчувши першіння у горлі й лихоманку, вони одразу ж заливали дві скибочки апельсина чи лимона 2 склянками червоного вина, додавали туди 1 ч. л. меду, дві палички гвоздики і дрібку кориці. Доводили цей лікувальний засіб до кипіння і випивали маленькими ковтками.
По-англійськи
Застуджений англієць згадує прислів’я: «Яблуко на добу — і професор не знадобиться!» Щоправда, це про профілактику, а для виліковування єдиного яблука замало. Потрібно приймати більше 5 плодів на добу (кислі сорти краще). Також слід налягати на мандарини, апельсини, грейпфрути і лимони. Згідно з науковими дослідженнями англійских дослідників, у них міститься ударна доза істинної «живої» аскорбінової кислоти, яка захищає від застуди. Три-чотири склянки свіжовичавленого цитрусового соку (випити впродовж дня) швидко приведуть вас у норму.
По-російськи
Росіяни лікуються при застуді цибулею, часником, відваром малини, гарячим молоком із медом. При перших симптомах захворювання, можна спробувати наступний еліксир здоров’я: у 300-грамову кружку на третю частину налити гарячого чаю, ще на третю частину червоного вина (краще кагору), і ще на третю частину — малинового варення. У цей напій ще потрібно вичавити лимон. Якщо на ніч випити всю цю смакоту, то на ранок ніякого захворювання.
До речі, найкорисніше варення — це малинове. У ньому є речовини, подібні до ацетилсаліцилової кислоти. Малина особливо корисна при застудних хворобах, а також як джерело вітаміну С.
Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: