ye-logo.v1.2

Хмельницький хлібокомбінат продають

Економіка 9593
Фото: ukrfoto.net

Власники підприємства агрохолдинг Kernel ведуть переговори щодо продажу Хмельницького хлібокомбінату.

Про це повідомляє «Комерсант-Україна» посилаючись на департамент агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації.

Про те, що Kernel пропонував хлібокомбінат потенційним покупцям, знає і голова ради об'єднання "Укрхлібпром" Олександр Васильченко.

"Чув, що зараз переговори ведуться з кількома претендентами", - повідомив він.

Серед інвесторів, що виявили інтерес до активу, є як великі гравці українського ринку виробництва хлібобулочних виробів, в числі яких "Хлібпром" та "Хлібні інвестиції", так і інвестори, які вирішили вперше увійти до даний бізнес, каже співрозмовник у Хмельницькій облдержадміністрації.

У Kernel на запит не відповіли.

У концерні "Хлібпром" підтвердили, що знайомі з планами Kernel продати Хмельницький хлібокомбінат, і підтвердили свій інтерес до активу, але від більш докладних коментарів відмовилися.

Співвласник "Хлібних інвестицій" Юрій Триндюк розповів, що "дивиться на об'єкт" як можливість виходу в регіон.

"Проблема в тому, що об'єкт вимагає істотних інвестицій, тому що колишній власник нічого не вкладав у підприємство", - каже Триндюк. За його оцінками, мінімальні інвестиції обійдуться в 6-7 мільйонів доларів.

Хмельницький хлібокомбінат - найбільший в регіоні виробник хлібобулочних виробів проектною потужністю 120 тонн продукції на добу.

Він дістався компанії Kernel Андрія Веревського після укладення пакетної угоди з компанією "Стіомі Холдинг" Михайла Стадника.

Після придбання підприємства на ньому почалися проблеми. У початку 2013 року працівники підприємства повідомили, що Kernel планує скоротити штат працівників хлібокомбінату та зупинити провадження у зв'язку із збитковістю роботи.

Проте під тиском місцевої влади Kernel відмовився від своїх планів. Олександр Васильченко не виключає, що рішення Kernel вийти з бізнесу пов'язане з цими проблемами.

Але для Kernel бізнес з виробництва хлібобулочних виробів не є профільним.

Агрохолдинг спеціалізується на виробництві та трейдингу соняшникової олії, а також вирощуванні та експорті зернових, пише видання.

Як відомо, 19 квітня акції Kernel на Варшавській біржі обвалилися до мінімального за останні три роки значення.

Раніше Газета "Є" вже повідомляла про те, що нові власники не планують займатися виготовленням хліба. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую