ye-logo.v1.2

Хмельницький визначився із кандидатурою начальника міліції

Суспільство 10724

Однак, кого затвердять у Міністерстві внутрішніх справ, дізнаємося лише після травневих вихідних.

Сьогодні на засіданні ради Майдану відбулося обговорення кандидатур претендентів на посаду начальника УМВС у Хмельницькій області.
Із п’яти претендентів, заяви яких були оприлюднені на офіційному сайті МВС, на раду Майдану прибули лише троє. У раді пояснили це тим, що «у зв’язку із вихідними, не вдалося зв’язатися із Міністерством, щоб дізнатися контакти двох претендентів».
Ще до обговорення кандидатів член ради Лев Бірюк поставив під сумнів легітимність висунення усіх кандидатів, адже, за його словами, «немає жодного протоколу зборів чи іншого документу, який би свідчив, що того чи іншого кандидата висувала партія чи організація». Пояснив він цю претензію тим, що рада Майдану – це орган, до якого входять саме представники партій, громадських організацій та активісти. Однак присутні не підтримали Лева Васильовича, і першим про себе розповісти вийшов Володимир Гаврилюк (черговість виступу кандидатів рада Майдану визначила згідно зі списком, оприлюдненим на сайті МВС).


Володимир Іванович розповів про себе, відповів на усі запитання, яких було чимало не лише у членів ради Майдану, а й у присутніх.

Основні досягнення, якими вихвалявся кандидат, – вміння і знання, здобуті за кілька десятків років, які він використає на благо Хмельниччини. Із минулих досягнень згадав будівництво приміщення самого управління, що на Зарічанській, 7, санаторно-курортну базу у Сатанові, покращення матеріально-технічного забезпечення самих працівників. Працювати обіцяв у тому ж напрямку, хіба що санаторно-курортні бази вважає за непотрібну розкіш для правоохоронців, а корупцію – явищем, яке було, є, і буде.
Активісти ж згадали йому і «побори, які розквітали саме із 2008 року», і нерухомість, яку нажив Володимир Іванович за період служби. Найчастіше Володимиру Гаврилюку у докір ставили те, що «відповідає не по темі» або ж «взагалі не відповідає на запитання», та наводили два аргументи: чому не хоче дати дорогу молодим, адже він пенсіонер, та чому, якщо дуже хоче працювати, не їде на Схід України, куди нещодавно закликала їхати Юлія Тимошенко, лідерка ВО «Батьківщина». (Володимир Гаврилюк – депутат Хмельницької обласної ради, член фракції «Батьківщина»).


Другим перед громадою постав теперішній в.о. начальника управління МВС у Хмельницькій області Олександр Розізнаний. Коротко розповів про себе, відзвітував про зроблене за дві місяці, які перебуває на посаді, окреслив напрямок роботи в разі, якщо його все-таки залишать працювати на Хмельниччині.

До Олександра Григоровича теж було чимало запитань, пропозицій та докорів. Цікавилися присутні кримінальними справами щодо високопосадовців «минулої влади», співпрацею з громадськістю та кадровими змінами.
«Усі пропозиції, які висунула мені громадськість, врахував, виконую і надалі буду співпрацювати не лише щодо призначення начальників та керівників підрозділів, але й щодо інших працівників. Усі повинні бути затверджені громадою», – апелював до присутніх Розізнаний і додав, що вже 7 керівників районних відділів написали заяви на звільнення, однак у зв’язку із проведенням конкурсу, кадрові зміни призупинено.
Він також зазначив, що рівень довіри до міліції все ще залишає бажати кращого, а ось морально-психологічний стан нормалізується.


Третьому претенденту на посаду начальника обласної міліції Миколі Семенишину теж довелося не солодко. І хоч він вже кілька років як не проживає на Хмельниччині, його тут пам’ятають. Особливо кам’янчани, адже саме тамтешню міліцію він свого часу очолював. Микола Олександрович зазначив, що сумнівається у тому, що морально-психологічний клімат у МВС нормальний і взагалі, «жити чесно – це подвиг».

Два інші кандидати, за даними ради Майдану, не місцеві, а тому «рекомендуватимемо на посаду когось зі своїх», запропонував головуючий Алім Міщук, і члени ради його у цьому підтримали.
Після обговорення, запитань та відповідей рада Майдану більшістю голосів проголосувала «рекомендувати на посаду начальника УМВС України у Хмельницькій області Олександра Розізнаного».
 

 

 

Коментарі:

Valery Khvostov 05.05.2014 15:36

З усіх претендентів найменше зло Розізнаний. А Гаврилюк, Семенишин - це що, прикол? Вони ці паршивці ще на щось претендують?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую