ye-logo.v1.2

Небесна сотня Хмельниччини поповнилася іще одним героєм

Допомога 5842
Фото: lb.ua

Особу загиблого в київському Будинку профспілок Олександра Клітинського з Деражнянського району вдалося встановити лише після аналізу ДНК.

Про зникнення Олександра Клітинського заявили побратими. Бачили його востаннє в ніч на 19 лютого. Коли вогонь охопив весь київський Будинок профспілок, Олександр був на 7 поверсі. Друзі сподівались, він зумів порятуватись.

8 липня надія розвіялась. До нас зателефонували з прокуратури і сказали, що непізнане тіло в морзі на вулиці Оранжерейній  це Олександр Клітинський. Для визначення особи довелось проводити аналіз ДНК. Точність результату – 99,9%.

Відразу зателефонували до близьких. Сестра Наталя трималась хоробро і зуміла трохи розповісти про брата. Сім'я живе на Хмельниччині, у невеликому селі Чернелівці Деражнянського району. Шукаючи роботу, Олександр поїхав до Києва. А з грудня  на Майдані. Відтоді й до 18 лютого воював у лавах Самооборони. Він мало спілкувався з рідними, мало розповідав про майданівські пригоди. А в травні йому було б 27.

Родина живе бідно. Після 7 років Олександр зостався без батька. Матір була змушена годувати чотирьох дітей самотужки. Тепер залишилось троє...
Виявилось, що Олександра поховали ще 5 квітня. Як годиться, з почестями, на Аскольдовій могилі. Кошти зібрали Нацгвардія та доброчинці. Але одна біда: тоді проводили в останню путь героя без ім'я і роду. Тепер же сім'я, можливо, захоче повернути тіло Олександра додому.
Гірка правда в тому, що ані сестра, ані мати не мають за що приїхати до столиці, не мають за що спорудити достойний пам'ятник. Що можемо ми? “Пошукова” буде наполягати, аби Олександра офіційно включили у список Небесної сотні, а його родина отримала від спецфондів матеріальну допомогу.
Для охочих підтримати сім'ю героя негайно ось контакти сестри Наталії: (098) 02 03 717, її чоловіка (098) 30 10 420 (Олександр).

Тарас Матвіїв, Координатор “Пошукової ініціативи Майдану”/LB

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую