ye-logo.v1.2

Співвласника агрохолдингу “Мрія” Миколу Гуту оголосили в розшук

Кримінал 4454
Фото: mriya.ua

Холдинг обробляє тисячі гектарів землі, в тому числі й на Хмельниччині.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук Миколу Гуту - співвласника агрохолдингу “Мрія”, який обробляє близько 300 тисяч гектарів земель в Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях.
Дані Миколи Гути розміщено на сторінці розшукуваних осіб, які переховуються від органів досудового розслідування. Датою зникнення значиться 31 березня 2014 року, хоча він був присутнім на зборах з кредиторами, які проходили в Києві в жовтні-грудні 2014 року. Звинувачується Микола Гута за статтею 190 (частина 4) Кримінального кодексу України “Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою”, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Як повідомляє “Економічна правда”, у серпні 2014 року агрохолдинг "Мрія" - оголосив технічний дефолт. Станом на листопад 2014 року кредитори намагалися врятувати компанію. Сума боргу складає близько 1,6 млрд доларів. До власників компанії - родини Гутів - є чимало претензій. Зокрема, відмова ввести в управління незалежних директорів і недовіра до фінансової звітності за чотири роки. Також кредитори не розуміють, як власники змогли накопичити чималу кількість активів, коли "Мрія" опинилася на межі банкрутства.
Довідково. Агрохолдинг “Мрія” — одна з найбільших агропромислових компаній України. Заснована 1992 року. "Мрія" обробляє близько 300 тис. гектарів земель в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях. Агрохолдинг вирощує пшеницю, цукровий буряк, картоплю, ріпак, кукурудзу, ячмінь і гречку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую