ye-logo.v1.2

Хмельницький у жалобі: сьогодні поховали героя АТО Дмитра Іваха (ФОТО)

Суспільство 12169
Фото: Дмитра Скрипника

Провести в останню путь 25-річного “кіборга” прийшли сотні хмельничан.

 “Герої не вмирають!”, - скандував сьогодні, 22 січня, у День Соборності хмельницький майдан. В останню дорогу сотні містян проводжали старшого лейтенанта 95-ї аеромобільної бригади Дмитра Іваха. 25-річний десантник загинув від осколкового поранення у боротьбі за донецький аеропорт, витягуючи з поля бою свого побратима. Зі сльозами на очах попрощались із воїном на майдані Незалежності усі покоління хмельничан.
“Не так я хотів познайомитись із батьками свого побратима, які виростили справжнього патріота. Прошу у них пробачення, що не зміг зберегти життя їхнього сина, - сказав командир роти 95-ї аеромобільної бригади майор Олег Бутницький. - Дмитро був душею компанії, справжнім чоловіком, офіцером і героєм. Він ніколи не відступав, був завжди там, де найважче і найгарячіше.”
За словами командира, у неділю, 18 січня, їхня рота вела бій з бойовиками, щоб ті не закрили коридор до донецького аеропорту. Тоді їх накрили “Градами”. Дмитру осколок влучив у голову, смерть була миттєвою.
Попрощатися з героєм і висловити співчуття рідним прийшли друзі, побратими, з якими він був у зоні АТО, представники влади та сотні хмельничан, адже боєць віддав своє молоде життя за те, щоб ми могли жити у єдиній незалежній країні. Люди принесли з собою квіти і щирий біль від важкої втрати.
Поховали Героя на Алеї слави на кладовищі у мікрорайоні Раково поряд з іншими хлопцями, що віддали життя за Україну.
Нагадаємо, Дмитро Івах загинув у боротьбі за донецький аеропорт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую