ye-logo.v1.2

Міжнародний регбійний турнір у Хмельницькому: український п’єдестал «розбавили» поляки

Спорт 3189

На стадіоні «Поділля» пройшли змагання з регбі-7, в яких взяли участь клуби з України, Польщі та Білорусі.

Очікувалося, що на перший «Кубок дружби народів» у Хмельницькому, окрім поляків та білорусів, завітають ще й молдавські клуби, але в останній момент вони відмовилися. Отож, десять команд, сім із яких з України, і розіграли міжнародний товариський трофей. Як і очікувалося, фаворитами змагань стали чинні чемпіон та володар Кубка України харківський «Олімп», бронзовий призер чемпіонату України та фіналіст Кубка хмельницький «Еволюшн Севенс», а також збірна клубів Польщі.

Білоруській команді (у чорній формі) було важко протистояти досвідченим гравцям хмельницького клубу "Еволюшн Севенс".

Спочатку всі команди грали матчі в групах, а вже потім стикові, в яких і вирішували розподіл місць у розіграші «Кубку дружби народів». Останнє місце на турнірі дісталося польському клубу з Любліна, які у вирішальному матчі за 9 місце програли «Бастіону» з Кременчуга. А ось «Степянка 300» з Мінська в матчі за сьоме місце здолала «Подільських вепрів» із Хмельницького. Київський «Політехнік» був сильнішим за РК «Хмельницький» в матчі за 5 місце. Ну, а в поєдинку за бронзові нагороди збірна клубів Польщі перемогла київський «Ребелс».

Гравці команди з Любліна (у синьому) попри останню сходинку на Кубку залишилися задоволені своєю участю в змаганнях.

У півфіналі регбістам збірної клубів Польщі (у червоному) доводилося ловити "літаючих" гравців харківського "Олімпу".

А ось до фіналу, як і в Кубку України, який пройшов днем раніше в Хмельницькому, знову пробилися харківський «Олімп» та хмельницький «Еволюшн». Здавалося, що все піде схожим сценарієм, ніж 12 вересня. Харків’яни після першого тайму вели в рахунку 19:7, а ось у другій семихвилинці  хмельничани створили міні-диво. Їм вдалося зрівняти рахунок! Отож, основний час завершився з рахунком 19:19. Довелося грати додатково – до першої вдалої спроби. І вона вдалася саме господарям турніру. Сергію Янчію вдалося втекти від гравців «Олімпу» та принести не лише перемогу хмельницькому клубу в цьому матчі, а й в першому міжнародному турнірі «Кубок дружби народів».

У півфіналі "Кубка дружби народів", як і в 1/2 фіналу Кубка України, київський "Ребелс" (у зелено-жовтій формі) не зміг здолати хмельницький "Еволюшн Севенс".

Ефектна спроба у виконанні гравця хмельницького клубу Олега Валюса.

У матчі за 7 місце команда з Мінська здолала "Подільських вепрів" (у темно-синій формі).

Харківський "Олімп" цього разу не зміг виграти в Хмельницькому.

Хмельницький "Еволюшн Севенс" - володар міжнародного "Кубка Дружби народів" з регбі-7.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую