ye-logo.v1.2

У театрі Старицького відкрили новий сезон танцями, співами та уривками із вистав

Культура 3051

Зокрема, проанонсували хореографічну постановку “Роксолана”.

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені М. Старицького відкрив 86-ий сезон “збірною солянкою” - концертом за участю акторів, артистів балету та оркестру, а також вокалістів. Глядачі мали змогу насолодитися вокальними та хореографічними номерами, уривками із вистав, які є в репертуарі театру, а також побачили номер із нової хореографічної постановки “Роксолана”, прем'єра якої запланована на цей сезон.
“Наш театр створений в далекому 1931 році у невеликому містечку Новочеркаськ. З 1933 року він працює на Поділлі, а з 1944 року дарує своє мистецтво хмельничанам. За час існування афіша театру поповнилася понад десятьма тисячами вистав. Колектив був на гастролях в багатьох містах і має численні відзнаки і нагороди”, - розповідає директор театру Галина Шпулак.


У новому сезоні хмельничани побачать хореографічну постановку "Роксолана".

Вона назвала імена тих, хто протягом десятиліть віддавав своє життя нашому театру, а їхні обличчя з'являлися на великому екрані. Діючі та колишні актори, режисери, художники та усі інші працівники заслужили великі оплески від глядачів.


Віденський вальс у виконанні артистів балету.


Жартівливий монолог від артиста Миколи Нелюби.

“2016 рік оголошений роком Івана Франка, адже ми відзначаємо 160-річчя від дня його народження. І ми не могли оминути цю важливу подію, - розповідає заслужений артист України Степан Бортнічук, який виступив ведучим свята. - Ми підготували цікаву програму з цієї нагоди, яка зібрала велику кількість глядачів, а також — виставу “Украдене щастя”, яка в нашому репертуарі вже десять років”.
Уривок із цієї вистави показали під час урочистого відкриття сезону, а солісти театру заспівали дві пісні на слова великого поета: “Чому являєшся мені у сні” та “Ой ти, дівчино, з горіха зерня”.


Також глядачі побачили уривок із вистави “Втеча з майбутнього”, яка завершувала минулий сезон. Ця вистава народилася у театрі, адже її авторка — завідувач літературною частиною театру Марина Бортник. Вона піднімає важливу проблему — нездатність батьків та дітей-підлітків порозумітися між собою, що призводить до великих проблем, зокрема, до захоплення наркотиками.


У виставі "Втеча з майбутнього" задіяні молоді актори.

А на завершення хмельничанам показали яскравий уривок із комедії “Ханума” із колоритним тбіліським базаром, “розбірками” між двома свахами та запальними грузинськими танцями.


Уривок з комедії "Ханума".

До речі, 26 жовтня відбудеться перша у цьому сезоні прем'єра - комедія з українським колоритом "Як наші діди парубкували".

Святковий феєрверк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую