ye-logo.v1.2

У «Хмельницькхлібі» пояснили, чому подорожчав продукт №1

Суспільство 3489
У Хмельницькому хліб подорожчав на 10 відсотків
У Хмельницькому хліб подорожчав на 10 відсотків. Фото: автора

А також розповіли, чи будуть підвищувати ціни на хліб й надалі.

Хмельницький хліб став дорожчим. Відтепер за буханець пшеничного чи житнього, замість вже звичний 8 гривень, треба викласти 8,8-9 гривень, в залежності від магазину. Найбільший виробник хлібу в області підвищив ціну на свою продукцію. Чому?

«Наша продукція подорожчала на 10 відсотків, - розповів журналісту сайту «Є» директор «Торгового дому «Хмельницькхліб» Валентин Романенко. - Природний газ з лютого подорожчав на 15%, мінімальна заробітна плата з січня зросла на 50%. Ну, і основна сировина здорожчала. Борошно житнє додало в ціні 3%, борошно першого гатунку подорожчало на 3,7%, вищого ґатунку – 4%. Щоб ви розуміли, якщо борошно вищого гатунку було 5400 гривень за тонну, то з січня стало 5600 гривень. Через усі ці фактори ми були вимушені збільшити ціни, щоб зберігти мінімальну рентабельність. Тому тепер оптово-відпускна ціна хлібу – 8 гривень, батону – 7,9 гривні».

Як довго втримаються нові ціни, невідомо. «Якщо газ, сировина та паливо-мастильні матеріали не будуть дорожчати, то ми будемо тримати ціну. Якщо ж дорожчатимуть, то…», - констатує Валентин Миколайович.

Нагадаємо, останнє подорожчання хмельницького хлібу відбулося наприкінці лютого минулого року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую