emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Липня 2014 Андрій 1656

Європейський Союз – рівноправне економічне членство

Як відомо, Україна планує підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом 27 червня цього року.

Проект угоди викликав чимало суперечок щодо того, чи дійсно його умови та перспективи вигідні і привабливі для нашої країни. А особливо – економічна складова. Згадаймо, що свого часу причиною призупинення підготовки до підписання Угоди стали прогнозовані фахівцями збитки для української економіки.

Проте й сьогодні суспільство потребує більш детальної інформації про основні економічні та соціальні аспекти та ефекти Угоди про асоціацію. Деякі експерти висловлюють побоювання, що ряд керівників ЄС не пов’язують цю асоціацію із подальшим повноцінним членством України в Союзі. Проблема в сукупності факторів: і невизначеність щодо України ряду країн Європи, і власні економічні інтереси ЄС, і активна політична лобістська роль Росії щодо дискредитації Угоди.

На мою думку, сьогодні немає підстав відкладати підписання економічної частини Угоди, адже для українських виробників можуть з’явитися абсолютно нові преференції європейських ринків. Важливим є й питання інвестицій, яких конче потребує українська економіка. І саме сьогодні. Невідкладно.

Молода команда розвитку України, що організовується в країні, підтримує підписання Угоди з ЕС. Проте вважає, що умови підписання мають бути дещо змінені та доопрацьовані. Доопрацьовані фахівцями всіх галузей економіки України. І лише після цього – пройти обговорення із залученням експертів та широкого кола громадськості. У прийнятті таких надзвичайно важливих для нашої держави рішень інтереси українського народу мають стояти на першому місці. Угода має гарантувати створення робочих місць, гарантувати українському виробнику преференції. Адже основна наша мета – гідне наше сьогодення, майбутнє наших дітей у рівності в великій європейській сім’ї.


Андрій Гуменний, Генеральний директор Концерну «Русь»,
член Партії розвитку України

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо