emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Грудня 2015 Anatoliy Savchuk 1239

Семінар «Модернізація форм і методів роботи шкільних бібліотек для дітей з особливими потребами» відбувся сьогодні у Хмельницькому НВК № 5.
Найперше, хочу подякувати організаторам заходу – управлінню освіти Хмельницької міської ради, колективу НВК № 5 за ініціативу та конструктивний підхід до вирішення питань інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах.
Семінар, що проводився в рамках Всеукраїнського тижня права, засвідчив про готовність та спрямованість органів місцевої влади, освітян та громадських об’єднань реалізовувати на місцевому рівні права «особливих» дітей на освіту.
Сьогодні йшлося про форми і методи роботи шкільних бібліотек саме для дітей і молоді з вадами здоров’я.
З виступів досвідчених бібліотекарів стає зрозумілим, що питання інклюзії в освітніх закладах, не є «черговим» гаслом боротьби за справедливість та права дитини, цим, керівники освітянських закладів, бібліотекарі, методисти і спеціалісти шкіл живуть не перший день.
Інформація, яку присутнім озвучили, з показом яскравих та зрозумілих слайдів, бібліотекарі, свідчить про глибоку обізнаність та значний практичний досвід роботи освітян з дітками, що мають особливі потреби. І цей досвід, такі, фанатично віддані бібліотечній справі та вихованню дітей кадри, повинні слугувати на користь розвитку громади, сьогодні це актуально та затребувано суспільством, адже, на жаль, інвалідізація зростає серед діток.
Я мав змогу пересвідчитися, що саме Хмельницький може стати флагманом на ниві інклюзивної освіти в Україні.Залишилося тільки органам місцевого самоврядування, а не лише міському та освітянському очільникам, подбати про належний фінансовий і матеріальний ресурси для вкладання у майбутнє – дітей і молодь.
Сподівання та надії є!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо