emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Березня 2016 Юлія Білецька, Людмила Янчук 1480

Крим- це Україна: 2 роки окупації

26 лютого вважається Днем спротиву російської окупації Криму.

"Крим наш!", "Україна – це Крим. Крим – це Україна!", "Ми проти війни!", "Діти за мир!" – такі лозунги лунали в Гвардійській гімназії 26 лютого. Уся шкільна родина об’єдналася аби підтримати кримських татар. "Крим – це батьківщина татар. Вони жили там не одне століття і це вигнання можна порівняти з депортацією українців у 20-30-х рр. в Сибір" – таку думку висловив вчитель історії Письменний О.В.
Перший урок цього дня був нульовим. На ньому класні керівники розповідали учням про обставини цієї події та обговорювали наслідки окупації як для кримських татар, так і для українців загалом. "Впевнена, що всі учні, з цієї дуже болючої для України бесіди, зрозуміли для себе самих, що поки в наших серцях, стосунках між друзями, вчителями та взагалі суспільством не буде миру, то не буде миру в Україні. Ми самі будуємо нашу державу, самі її вдосконалюємо. Тепер усе в наших руках – руках підростаючого покоління!" - ділиться враженнями від уроку Людмила Янчук, учениця 3 класу гімназії.
Після уроку всі рушили маршем миру під пісню Джамали "1944", підносячи руки вгору, цим самим демонструючи, що Україна здолає будь-які труднощі. "1944" - пісня про історію нашої країни, а саме про окупацію кримських татар. Це пісня про те, що потрібно пам'ятати минуле аби не повторити цих же помилок в майбутньому!" - діляться з нами учасники маршу.
День кримського опору російській окупації завершився викрикуванням лозунгів "Крим - це Україна", "Ми за мир". Кожен клас підготував й плакати в підтримку кримських татар, на яких здебільшого були зображені голуби миру та карта України в складі якої є Крим. Малюнки учнів вкотре продемонстрували їхню позицію – Крим досі часточка України.

Людмила Янчук, учениця 7-Б класу
Юлія Білецька, керівник "Клубу журналістики"

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо