ye-logo.v1.2

Десятирічна хмельничанка Жанна Карвацька стала третьою Віце-міс світу

Культура 4569
Фото: з сімейного архіву родини Карвацьких

Жанна стала третьою «Віце-міс світу» Міжнародного десятого ювілейного дитячого фестивалю-конкурсу «Світ талантів», який проходив у Києві. Дівчинка підкорила журі вже під час відбіркового туру у півфінал.

 «Інші діти настільки розгубилися, що не могли навіть відповісти, куди і для чого приїхали, - розповідає мама Жанни Сніжана. - І не дивно, таке журі! Автор і засновник фестивалю «Світ талантів» і Всеукраїнської премії «Жінка III тисячоліття» Лідія Лісімова, композитор Олександр Злотник, актор Олексій Богданович».
І тут вийшла Жанна - в сукенці, з бантиком і видала: «Вельмишановне журі! Дехто з вас мене знає. Знає, що я - солістка ансамблю «Спалах» (колектив уже виступав на «Світі талантів» у минулому році і став золотим призером). Зараз я хочу показати, чому навчилася за рік». І сіла за шпагат. «Я б вам ще показала сальто на одній руці, - продовжила вона, - але я в сукні, тож не можу». І розказала про себе у віршованій формі, чим їй допомогла художній керівник ансамблю Дарія Коневега.
Усе починалося під ВРАГСом
Як жартує мама Жанни, творчу діяльність донька почала з п’яти років. «Де б вона не почула музику, - розповідає Сніжана, - відразу починала танцювати. Якось з бабусею стояла на зупинці навпроти ВРАГСу. Почувши «Марш» Мендельсона, наша Жанна як завжди, пустилась в танок. Так вийшло, що поряд стояла бабуся нашого тренера, яка й запропонувала привести її у «Спалах».
У групі Жанна була найменшою, а дітки вже потроху танцювали. Мало того, була трохи дикувата і боялася до себе будь-кого підпускати. До дітей не йшла, стояла збоку, танцювала сама. А тільки-но тренер підходив до неї ближче, щоб показати, як стати, як повернутися, починала плакати. «Справа в тому, що в дитинстві вона налякалася нашого лікаря, - продовжує Сніжана, - тому дуже боялася чоловіків. Тож наш тренер, Павло Коневега, буквально приручав її як дику тваринку: крок до неї, два - назад. Йому це вдалося, і сьогодні кращого друга в неї немає. А сама Жанна давно позбулася комплексів і може знайти спільну мову з ким завгодно».
… Рік тому Жанну запросили до дитячої театральної студії «Летючий корабель». А вийшло це так. На площі проходило «Свято вишиванки», і діти зі «Спалаху» виконували танець «Розлюби» - в українських костюмах, вишитих сорочках. Але якраз захворіла дівчинка із ведучої пари. Жанна ж дуже швидко все схоплює, тож під самою сценою вивчила рухи і станцювала свою партію і партію тієї дівчинки. Її помітили і запросили в театральну студії. І Жанна, яка на той час уже серйозно займалася танцями (в старшій групі, в молодшій та ще й сольними), почали ходити й туди.
Згодом пройшла відбірковий тур конкурсу «Пан і панночка Подолянчики», стала першою «Панночкою Подоляночкою» і виграла сертифікат на участь у фешн-шоу краси, яке цієї весни вперше проходитиме в Україні.
А вже через місяць після перемоги в «Пан і панночці Подолянчиках», її запросили на Міжнародний десятий ювілейний фестиваль-конкурс «Світ талантів», що проходив у Києві. Впродовж місяця в санаторії «Пуща-Водиця» тривав відбірковий тур, в якому брали участь діти з 15 країн віком від 4 до 16 років. Учасників розбили на чотири категорії, у кожній - від 450 до 600 дітей.
До фіналу дійшли всього 35 чоловік...
«Станцюю з Владом Ямою»
Під час Новорічних канікул, коли всі діти відпочивали, на ранках і виставах Жанна грала Снігурочку (єдина серед дорослих акторів), проводила конкурси, співала, роздавала подарунки. І так - з 25 грудня по 3 січня - по 4-5 вистав на день.
… А от вільного часу вона не має, хіба що на канікулах. Танці (в середній і старшій групі, з якою виконує акробатичні трюки), додатково - англійська, театральний гурток. «Вона в нас завжди танцює, - каже Світлана. - Тільки приходимо додому, включає музику і повторює рухи, які їм показували на заняттях. Регулярно дивиться «Танцюють всі», знімає на камеру, потім сотні разів повторює побачене. Ми для неї зробили величезну шафу-купе з дзеркалами, щоб вона мала як тренуватися. Підтримки змушує виконувати тата, «щоб було як на «Танцюють всі». І мріє... станцювати на великій сцені з Владом Ямою. Якось сказала: «Коли виросту, ви з Оленою Миколаївною (Коневегою, художнім керівником «Спалаху» (авт.), вже старенькі, будете гладити своїх шиншил і дивитися телевізор. А я буду виступати в Ялті, на «Танцюють всі», разом із Владом Ямою, і розкажу на всю Україну про своїх тренерів: Павла Олексійовича, Олексія Олексійовича. А найбільше - про Олену Миколаївну, яка завжди мене підтримувала, навіть тоді, коли в мене опускалися руки, і я думала, що танці - абсолютно це не моє».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую