ye-logo.v1.2

Історія в коміксах з «книжкового броньовика»

Культура 2249
Брати Капранови: «Історію потрібно не лише цікаво писати, але й цікаво подавати читачам».
Брати Капранови: «Історію потрібно не лише цікаво писати, але й цікаво подавати читачам».. Фото: www.hroniker.net

Брати-письменники Віталій та Дмитро Капранови презентують в містах та містечках України свою книгу «Мальована історія незалежності України».

 Масово книга розійшлася на 20 Форумі видавців, який нещодавно відбувся у Львові. Після культурної столиці брати з коміксами та іншими книгами, піснями, балалайкою та «штукою, яка грає» (так брати називають свою гармоніку), подалися містами Західної України. Але книжки були настільки популярними, що автори мусили припинити поїздки, щоб додрукувати їх.
Брати-близнюки завжди разом, завжди однаково одягнені, завжди доповнюють один одного, цитують Маяковського і багато жартують. Навіть про історію розповіли з гумором. Ідея написання «Мальована історія незалежності України» з’явилася тоді, коли, за словами Капранових, до них підійшов син, який готувався до ЗНО і запитав: «Як цю всю історію можна запам’ятати?» Письменники зізнаються, що не одразу знайшли відповіді на це запитання, а шукали два з половиною роки. Так і з’явилася історія в малюнках.
«Коли люди чують слово «історія», всі, крім істориків, починають позіхати, а політики – битися, – пояснює Дмитро Капранов. – Ми подумали, що книгу про історію України треба зробити цікавою, бо такою вона насправді і є. Тому вирішили додати до неї комікси. Створювали їх шість художників із п’яти міст України та троє істориків».
Останнім часом Віталій та Дмитро свої книги презентують з власного «книжкового броньовика». Це раритетний відреставрований «Запорожець» 1967 року випуску, з якого брати зрізали верх, бо вони «такі великі, що в закрите авто не поміщаються». «Навіть якщо всі книгарні закриють, то він залишиться, йому нічого, фактично, не потрібно», – хитро усміхаючись, пояснюють письменники.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую