ye-logo.v1.2

Хмельницька міська рада повернула собі кінотеатр «Мир»

Культура 5108
Фото: uajudges.org.ua

Мерія повернула собі кінотеатр, який втратила 15 років тому через схему «внеску до статутного фонду».

Суд визнав недійсним внесення виконкомом Хмельницької міськради до статуту ТОВ «Муніципальна телерадіокомпанія «Контакт» приміщення колишнього кінотеатру «Мир», повідомляє сайт "Наші гроші". Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 13 листопада.
Це відбулося у 1998 році. Вклад виконкому був оцінений на суму 85 тис грн. і склав 35% статутного фонду фірми. Установчий договір та інші рішення про передачу приміщення кінотеатру до статутного фонду «Контакту» підписав міський голова.
У 2007 році відбулися позачергові збори учасників фірми, на яких ухвалено рішення про вихід виконкому зі складу МТРК «Контакт». Частку виконкому повернули грошима.
Після цього Хмельницька міськрада звернулася до суду з вимогою повернути приміщення кінотеатру площею 306 кв м. У 2011 році апеляційний госпсуд і ВГСУ визнали установчий договір про внесення кінотеатру до статуту фірми недійсним.
При ухваленні рішення суд виходив з того, що приміщення кінотеатру «Мир» було незаконно передано до статуту фірми без згоди власника – Хмельницької міської ради. Кінотеатр з 1992 року перебуває у комунальній власності. Рішень про передачу цього майна у власність чи користування міськрада не приймала, повноважень розпоряджатися ним іншим органам, у тому числі виконкому, не надавала.
На початку цього року фірма подала заяву про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами, але отримала відмову, оскільки вказані нею факти вже були встановлені і не є нововиявленими.
У 1998 році фірму «Муніципальна телерадіокомпанія «Контакт» створили: Приватна фірма «Контакт» (51%), виконком міськради (35%) та ПП «Телевізійна студія АП» (14%).
Вкладом ПФ «Контакт» (на сьогодні перейменоване на ПП «Науково-консалтинговий центр «Єва») стала відеотехніка та телевізійне обладнання на 124 тис грн., «Телевізійної студії АП» – відеотехніка на 34 тис грн., і виконкому – приміщення.
Нинішнім засновником ТОВ «МТРК «Контакт» є британська компанія «Walkson Trade LLP», директором – Леонід Лознєв. Протягом 2000-2005 років директором МТРК «Контакт» був депутат Хмельницької облради від Партії регіонів (2006-2010) Анатолій Пундик. Він же є незмінним директором і засновником ПП «Телевізійна студія АП», розмір статутного капіталу якого становить 0 грн.
Протягом 1998-2000 років директором МТРК «Контакт» був Анатолій Пенкальський, який до 2001 року був директором ПФ «Контакт».
До 2002 року мером Хмельницького був Михайло Чекман. Влітку 2002-го він разом із дружиною загинув в автокатастрофі.
Кінотеатр «Мир» знаходиться у Хмельницькому на вул. Проскурівського підпілля, 34. Ця вулиця до 2000 року називалася на честь полководця Г.Котовського.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую