ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували вишивку... цвяхами

Культура 6379
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Майстриня Валентина Ребрік та її учні підготували спільну виставку.

Квіти, метелики, писанки, абстракції і навіть пейзажі, виконанні за допомогою цвяхів і ниток, можна побачити у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва. Цю унікальну техніку запатентувала у 2005 році викладач Хмельницького національного університету Валентина Ребрік.

Вишивка цвяхами
На виставці “Чарівна рапсодія у виконанні цвяхів” крім робіт Валентини Євгеніївни можна побачити картини її колишніх та теперішніх студентів, а також наймолодшого покоління майстрів — дітей. Їх цвяховому натягу навчили вихованці майстрині Олена Буланова (керівник гуртка “Жива майстерня” у селі Гвардійське Хмельницького району) та Володимир Паламарчук (керівник гуртка “Народні умільці” у селі Миролюбне Старокостянтинівського району).

Вишивка цвяхами
“Тут представлені три покоління: я, мої діти (так Валентина Ребрік називає своїх вихованців — прим. авт.) і онуки. Мені дуже приємно, що вони розвинули цю техніку, доповнили її чимось своїм. Особливо пишаюся роботами дітей, які виконані на високому рівні”, - розповіла Валентина Євгеніївна. - Якщо в моїх роботах присутній академізм, у молодих майстрів — більше новаторства, творчого підходу”.

Вишивка цвяхами
Під час відкриття виставки один з найталановитіших юних майстрів, 13-річний Костя Шендера із Гвардійського провів майстер-клас із цвяхового натягу. У його творчому доробку 14 картин у цій техніці.

Вишивка цвяхами

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую