ye-logo.v1.2

Виставка Артура Орльонова: картини, за якими можна вивчати історію

Культура 6495
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

У Хмельницькому представлені репродукції робіт київського художника-баталіста.

Портрети Богдана Хмельницького та князів Острозьких, “Князь Кий захищає фортецю Києвець на Дунаї, 487 рік”, “Створення Острозької Біблії, 1581 рік” та інші великоформатні полотна презентують сторінки української історії.
“Близько двох місяців у мене йшло лише на збір інформації до кожної картини. Це і консультації науковців, і виїзд на місця подій”, - розповів художник, картини якого — частина загальнонаціонального проекту “Україна: історія великого народу”.
За словами старшого наукового співробітника Інституту історії України Національної академії наук Бориса Черкаса, ці картини — наукова наочність, за ними можна вивчати історію країни.

Виставка Орльонова

Артур Орльонов (справа) ретельно готувався до написання кожної картини.


“Усе зображене на полотнах, від одягу, прикрас і зброї до ходу битв і вигляду хоругв і фортець, відповідає історичним даним. І навіть фізіологію художник зобразив точно: давні люди невисокого зросту, але кремезні, із грубими руками, звиклими до мечів”, - розповів історик.

Виставка Орльонова

Науковець Борис Черкас запевняє, що за кожною картиною можна вивчати історію України, а також стародавній побут.


Присутній на відкритті радник Президента України, президент благодійного фонду “Схід-Захід разом” Володимир Зубанов зазначив: “У нас багата історія, якою можна пишатися. Її знання об’єднає українців у Львові і Луганську, Черкасах і Криму. У рамках проекту ми видали не одну енциклопедію з історії, але чи знайде кожен можливість купити і прочитати книжку? А от картини подивиться значно більше людей і складе певне враження про ту чи іншу історичну подію”.

Виставка Орльонова
У планах Артура Орльонова — картина на тему Хрещення Русі та перемоги князя Острозького у битві під Оршею.
Виставку “Україна славетна” Артура Орльонова можна переглянути у Хмельницькому обласному художньому музеї до 31 січня за адресою: вул. Проскурівська, 47.

Виставка Орльонова

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую