ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показують картини у техніці ажурного випилювання (ФОТО)

Культура 12189
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Забуту техніку відроджує 20-річний майстер.

Валерій Сухар із села Шелестяни Ново-Ушицького району займається художнім випилюванням — за допомогою звичайного лобзика та фанери він створює неймовірні картини. Першу персональну виставку подолянин представив в обласній бібліотеці для юнацтва.

 


На дерев’яних “полотнах” з’являються єнот-бешкетник і леопард під час полювання, гірські пейзажі і квіткові натюрморти, кораблі і паровози, навіть біблійні сюжети — “Таємна вечеря”, “Шлях на Голгофу”.
Найбільше хлопцеві подобається випилювати тварин і техніку, особливо кораблі та паровози. Останнім він присвятив цілу серію — “Потяг у майбутнє”.

Художнє випилювання
Технікою ажурного випилювання хлопець захопився ще у школі, в університеті, почав удосконалювати свої вміння. Він зараз навчається на четвертому курсі Хмельницького національного університету, де здобуває фах вчителя трудового та професійного навчання.


“Це традиційна техніка, яка давно існує, але останнім часом, можливо, трохи призабута. Особливо я нею захопився в університеті. Сам змайстрував спеціальний лобзик, яким зручно працювати, легко змінювати пилочки”, - розповідає хлопець.


Під час відкриття виставки він не лише розповів про техніку, а й провів майстер-клас.
Виставка “Симфонія дерев’яного мережива” працюватиме у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва у відділі мистецтв до 20 лютого, вхід вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую