ye-logo.v1.2

“Цивілізація” Лідії Темної: яскраві фарби, екзотичні обличчя та розмаїття світу (ФОТО)

Культура 3102
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Живописні полотна представила 26-річна художниця.

Це вже четверта персональна виставка молодої художниці, але у нашому місті — перша. На розсуд хмельничан вона представила 25 картин, більшість з яких — портрети представників корінних африканських та американських народів.
“Хоч у нас може бути різний колір обличчя і волосся, інші вірування, але ми подібно відчуваємо радість та біль, кохаємо та ненавидимо. Ми всі — одна цивілізація”, - пояснює художниця концепцію виставки.
Мисткиня знайомить глядачів із життям, побутом та колоритом інших народів, наголошує на розмаїтті світу. У її планах — присвятити картини іншим, екзотичним для європейців народам, зокрема папуасам Нової Гвінеї.


“Мені подобається дізнаватися, як живуть люди у віддалених куточках планети, як вони виглядають. Я дивлюся фільми, читаю книги про них”, - розповідає Лідія.
Відкриття виставки супроводжував відповідний антураж: звучала етнічна музика, а художниця зустрічала гостей у яскравій шалі з африканськими візерунками та капелюсі з пером.


Довідково:
Лідія Темна (справжнє прізвище Мельничук) народилася у 1987 році у Хмельницькому. У 2010 році закінчила факультет технологій та дизайну Хмельницького національного університету. Навчалася у майстерні художника Андрія Ісаєва. Учасниця кількох групових виставок, має персональні.


Виставку живопису “Цивілізація” можна переглянути у “Галереї на Проскурівській” (вулиця Проскурівська, 47) до 26 лютого.

Художники Олександр Куркчі та Михайло Ніколаєв завітали на виставку до колеги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую