ye-logo.v1.2

Хмельницький фестиваль “АRТ'колаж-2014” пройшов з розмахом

Культура 2785
організаторів
Фото: організаторів

Фестиваль, покликаний познайомити якомога більше людей з сучасним мистецтвом, відбувся у нашому місті вдруге.

І одразу вийшов на якісно новий рівень. У ньому взяли участь гості із Києва, Львова, Тернополя та місцеві художники, музиканти і громадські діячі.
Перший же захід фестивалю — фотосушка — викликав справжній ажіотаж серед хмельничан. Біля художнього музею на мотузці висіли фотографії. Люди забирали собі вподобану світлину і вішали натомість свою. Також на аркушах кольорового паперу вони малювали щось приємне і також вішали на мотузку. Хмельничани знайомилися між собою, слухали музикантів, які грали тут же, на вулиці, і спілкувалися у неформальній атмосфері.


Окрім мистецьких виставок та презентацій книжок, хмельничани побували на музичних концертах та різноманітних майстер-класах. Скульптор Катерина Немира зі Львова так презентувала дітям живопис, що вони протягом двох годин захоплено малювали. А на майстер-клас пастелі від молодого митця із Хмельницького Антона Нікіфорова завітало стільки охочих, що їх було складно розмістити у приміщенні.


Фішкою “АRТ'колажу-2014” став благодійний аукціон, на якому продавали дитячі картини вихованців школи мистецтв “Райдуга”. Виручені кошти, а також гроші, що працівники художнього музею зібрали власноруч, підуть на подарунки та необхідні речі учням Солобковецької школи-інтернату. Їх вручать дітям 30 травня під час останнього дзвоника.
“Цьогоріч ми робили ставку на дві складові: запрошені гості з інших міст, які б могли хмельничан навчити чомусь новому і цікавому, та молоді творчі люди з нашого міста, - розповіла заступник директора Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова. - Плануємо робити фестиваль щорічно”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую