ye-logo.v1.2

Кращі хмельницькі школярі відвідали монотеатр «Кут»

Культура 3758

Володимир Смотритель зіграв для учнів виставу «Не промовчи Шевченка у собі».

Нагадаємо, що монотеатр «Кут» розпочав проект «Молода еліта міста». Щомісяця у кожній школі міста Хмельницького обиратимуть десять найкращих школярів, які отримають іменні еліт-запрошення на виставу. І так протягом восьми місяців, за які близько трьох тисяч учнів старших класів нашого міста зможуть переглянути вісім вистав.
Проект розпочався із пісенної вистави-сповіді «Не промовчи Шевченка у собі». 70 учнів, по двоє з кожної школи прийшли на виставу.
«Мені дали запрошення, мабуть, тому що я сам актор — закінчив театральне відділення у дитячій школі мистецтв, і досі там граю у виставах, - розповідає учень СЗОШ №1 В'ячеслав Шамрелюк. - У «Куті» був лише одного разу, хочеться побачити ще виставу».
Учениця СЗОШ №21 Оксана Мамчур гарно навчається, а також вчиться у класі бандури у музичній школі. У театрі дівчина буває не дуже часто, тому із задоволенням прийшла на виставу.
«Я знаю про монотеатр «Кут», навіть готувала доповідь про його керівника Володимира Смотрителя», - розповідає Оксана.


Учні переглянули виставу «Не промовчи Шевченка у собі». Хоча вистава досить складна для сприйняття, позбавлена яскравих костюмів і спецефектів та наштовхує на роздуми, Володимир Смотритель вирішив розпочати проект саме з неї, щоб вшанувати пам'ять Кобзаря та провести паралелі із його пророцтвами і сучасними подіями на Україні.
Актор немов веде внутрішню розмову із Тарасом Шевченком, дивлячись на його автопортрети, що з'являються на великому екрані. Він розкриває значення творчості Кобзаря у наші часи, згадує інших великих поетів-провісників та революціонерів, зокрема, Івана Франка, Олега Ольжича, Євгена Плужника, Василя Стуса тощо. Монолог переривається піснями, які актор та бард виконує під гітару. Крім віршів Кобзаря та інших згаданих поетів, лунає творчість подільських митців Павла Гірника (рядком із його твору названо виставу), Ігоря Байдака, Йосипа Осецького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую