ye-logo.v1.2

Прем'єра у театрі Старицького: запальні танці, диригент у «аеродромі» і грузинський акцент

Культура 3185

У Хмельницькому показали музичну комедію «Ханума».

Прем'єра вистави «Ханума» у музично-драматичному театрі імені Старицького перетворилася на справжнє свято, як і обіцяв актор Микола Валівоць. Дійсно смішні жарти, запальні танці і пісні, музика геніального Гії Канчелі у виконанні театрального оркестру, динамічний сюжет і хороша гра акторів...
Глядачі аплодували після кожної сцени чи вдалої репліки, а диригент Леонід Деркач у кашкеті-аеродромі викликав загальне захоплення.


Микола Валівоць у ролі князя. У правому кутку - диригент Леонід Деркач у картузі-аеродромі.

Комедію «Ханума» грузинський драматург Авксентій Цагарелі написав ще в позаминулому столітті. Однак сюжет прийшовся до душі і сучасним глядачам.


Князь Пантиашвілі (Микола Валівоць) із сестрою (Раїса Бортнічук).

 

Найвідоміша у тбіліському кварталі Авлабар сваха Ханума (роль виконує Тамара Герасименко) взялася одружити Вано Пантиашвілі (заслужений артист України Микола Валівоць) — старого збіднілого князя, цінного своїм титулом. Однак дорогу Ханумі перейшла інша сваха Кабато (Емма Мужевітіна), яка запропонувала князю ще кращий варіант — молоду вродливу Сону (Серафима Валівоць), доньку купця Микича (заслужений артист України Ігор Сторожук). Купцю дуже кортить отримати княжий титул, тому він не лише готовий віддати свою молоду доньку за старого гульвісу, а й править за нею велике придане.


Ханума (крайня зліва) у виконанні Тамари Герасименко.

Однак Ханума так просто не здається — завдяки хитрим і сміливим діям їй вдається завадити планам конкурентки ще й допомогти Соні вийти заміж за коханого — племінника князя Коте (Ярослав Кузик).


Заради досягнення цілі Ханума переодягнулася у косу і криву наречену.

Врешті-решт практично усі залишаються задоволеними, і навіть серце грізної Хануми м'якшає — вона виходить заміж за прикажчика Микича Акопа (заслужений артист України), залишаючи Кабато титул головної свахи Авлабара.

Роль Акопа виконав Степан Бортнічук.


Завдяки винахідливості свахи Коте і Сона змогли одружитися.

У виставі задіяні практично усі актори, артисти балету та музиканти театру. Поставила «Хануму» у Хмельницькому львів'янка, заслужена артистка України Людмила Колосович. Прекрасні декорації зробив Олександр Долоянц, а танцювальні номери поставив заслужений артист України, балетмейстер Олександр Шиманський та його асистент, артист балету Юрій Саввон.


Балет театру виконував грузинські танці.

Актори потішили глядачів не лише хорошою грою, а й співом і танцями.
У виставі чудово переданий грузинський колорит, однак цей народ не висміяний, а представлений достойно. Перед виставою пані Людмила навіть спеціально консультувалася з представниками грузинської нації, щоб дізнатися їхню думку.


Колоритна сцена у бані.

Прем'єра «Хануми» зібрала у Хмельницькому повний зал, навіть квитки на балкони були розкуплені. А те, що вистава прийшлася до душі глядачам, вони продемонстрували щирими тривалими оплесками. Акторів та режисера ще довго не відпускали після заключної сцени.


Акторам довго аплодували.

Переглянути прем'єру можна також 17, 20, 27 і 31 березня у театрі ім. М. Старицького (вул. Соборна, 60). Початок вистав о 18.30, ціна квитків 30-80 грн. Телефон каси: 65-59-25.

До речі, у цьому сезоні театр Старицького святкує 85-річчя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую