ye-logo.v1.2

Сім фактів, яких ви ще не знаєте про перший рок-фестиваль у Хмельницькому

Культура 6524

Перший у нашому місті рок-фестиваль «Roсk&Buh» відбуватиметься 26-27 травня.

Ідея проведення рок-фествалю виникла давно, кажуть організатори, вона була на поверхні. Хмельницький – це молодіжне місто і тут потрібен був фестиваль, тому що тут багато молоді.

Більше всього, каже один із організаторів Андрій Зоїн, фестиваль був потрібен саме для популяризації міста серед молоді України. Фестиваль проходити буде уже в теплу пору року, гурти цікаві, вхід безкоштовний – все для того, щоб молодь приїздила.

Що варто знати про перший у Хмельницькому Рок-фестиваль? Сім фактів від організаторів.

1. Назву обирали із понад 200 варіантів.

«Коли ми перший раз зібралися, щоб обговорити ідею фестивалю і назви, то мали десять варіантів, які ми «наштормили» самі, – розповідає Андрій Зоїн. – В соцмережах нам запропонували ще штук двісті досить таки притомних варіантів. Ми хотіли вмісити в короткій і цікавій назві все, щоб об’єднати і рок і Хмельницький, і щоб це було влучно і зрозуміли. Тут гра слів. Є "Roсk&Roll", а у нас вийшло «Roсk&Buh», єдине що багато запитань виникало до написання самого слова Буг англійською. Ми зверталися до лінгвістів, але точно ніхто не може сказати, як же правильно написати. Зупинилися на тому, як річку Південний Буг пишуть на картах. Ми цю назву придумали як «одну із», але коли побачили, що дуже багато різних людей нам її теж запропонували, стало зрозумілим, що це та сама, яка має бути.

2. На фестиваль записали одразу два відео запрошення.

Чому два? Тому що одне офіційне, а друге – неофіційне.

Неофіційна версія: 

3. Хмельницький – саме те(!) місто для проведення фестивалю.

«Міста копіюють одне одного і намагаються залучити активних людей до себе. Чому наш фестиваль буде вигравати? Тому що Хмельницький дуже вигідно розташований з логістичної точки зору, сюди легко дістатися будь-яким транспортом. Багато фестивалі, навіть відомі, не можуть цим похвалитися. Але вже через два роки буде перенасичення фестивалями, однозначно, і тоді почне виходити на перший план якість. Зараз же виходить вперед кількість.

4. Дорогі гурти – безкоштовно.

Поки що ми унікальні тим, що на фестиваль безкоштовний вхід. Зараз це рідкість. І що головне – у нас цікаві і дорогі гурти, яких можна послухати безкоштовно. Хедлайнером, як відомо буде гурт «Тартак», але обговорювали в процесі підготовки і «ВВ» і «The Hardkiss». У перший день фестивалю виступлять «Мотор’ролла» і «Чумацький шлях», а «Без обмежень» і «Тартак» - у другий день. Також протягом обох днів на головній сцені виступатимуть Marina Krut Project, Stanza та молоді гурти, які хочуть про себе заявити.

До речі, на своїй сторінці у Фейсбук, лідер гурту Тартак Сашко Положинський написав, що виступ у Хмельницькому буде завершенням травневого туру "Тартак 20. Історія Триває".

"Травневий тур плануємо завершити виступом 27-го травня в славному місті Хмельницькому. Чому славному? Бо започаткувало новий фестиваль! І так, це буде мій останній виступ... в 44-річному віці", - написав Положинський.

5. Де рок там байкери і їжа.

Організатори уже провели перемовини з місцевими байкерами. За попередньою домовленістю, двоколісні розіб’ють на території фестивалю свій табір, привезуть байки, не виключено, що можна буде домовитися, щоб хлопці провезли вас містом «з вітерцем». Також під час фестивалю можа буде посмакувати у спеціальній Food-зоні. 

6. На фестивалі діятиме «Garage Sale», простіше кажучи гаражний розпродаж.

Кожен хто має вдома будь які речі, які йому не потрібні, або не підходять, зможе на цьому «Garage Sale» їх продати, або обміняти на щось інше.

7. Футболки та кепки можна буде виграти на сторінці сайту «Є».

Організатори обіцяють, що гуртам-учасникам та ведучим вони подарують одяг з символікою фестивалю, усі бажаючі зможуть її придбати за досить помірною ціною, а читачі сайту «Є», ближче до фестивалю, зможуть виграти і футболку і кепку з логотипом фестивалю.

Офіційне запрошення на фестиваль:

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую