ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському відгримів останній «RespublikaFest» (ФОТО)

Культура 5018
Сьомий за рахунком фестиваль «Respublika» завершився у неділю, 3 вересня
Сьомий за рахунком фестиваль «Respublika» завершився у неділю, 3 вересня. Фото: автора

Він закінчився зливою і виступами іноземних хедлайнерів.

«RespublikaFest-2017» став останнім рок-фестивалем сезону і останнім для Кам’янця-Подільського. Наступного року організатори змінюють локацію його проведення, і цілком можливо, що й навіть місто. Точно відомо лише те, що «RespublikaFest» перетвориться на великий опен-ейр, але чи залишиться він «Respublik-ою»?... Про все це організатори обіцяють розповісти трохи згодом, а поки що згадуємо останній, третій, день «RespublikaFest-2017».

Ще зранку хтось приніс кольорову парасольку, яка увечері стала дуже доречною. Бо якщо у попередні дні фестивалю «республіканцям» світило сонце, то на третій почалася справжнісінька злива. Через це навіть не всі дочекалися виступів хедлайнерів. А воно того вартувало.

Дехто ховався під парасолями ще задовго до початку зливи.

Першим відкриттям фестивального дня став виступ найбільшого гурту «Music Factory». Це 12 креативних і яскравих особистостей з різних куточків України і Німеччини, які два тижні навчалися у Дрездені, підготували годинну програму і виступили там на одному з фестивалів. А тепер з єдиним виступом приїхали й до України. На сцену «RespublikaFest» музиканти виходили у різному складі, змінювали інструменти і грали різножанрову музику. Тому можна вважати, що відвідувачі побували на виступі не одного, а одразу декількох гуртів.

 

Усі учасники проекту «Music Factory» ледь помістилися на сцені арт-двору.

Тим часом на головній сцені виступав Сергій Жадан зі своїми «Собаками». І хтось із фанатів навіть приніс плакат з призвищем письменника.

Фестивальники розважалися як могли. Ось ці хлопці сідали в ряд і гребли кудись невидимими веслами. Увечері такого вже ніхто зробити не міг – під ногами було місиво зі щебеню і болота.

 

На стіні фортеці також виступила «daKooka», яка зіграла декілька пісень з нового альбому. А хедлайнерами арт-двору стали гурти «Blastersex» із Чехії і «Shortparis» з Росії.

Якщо другого дня усі фотографували повітряні кулі, то третього під сцену винесли дерев’яного слона з великим серцем. Однак сфотографуватися біля нього встигли не всі, бо через дощ інсталяцію швидко сховали.

На виступі «АННИ» почалося щось неймовірне – учасники влаштували під сценою чи не найбільший слем за весь «RespublikaFest». І це був справжній… «Карматреш».

У слем ішли навіть дівчата.

Якраз на виступі «АННИ» й почався дощ. Учасники на нього не зважали, але коли прозвучав останній удар по барабанах, біля головної сцени не стало нікого. Хтось сховався під накриттями фуд-кортів, але більшість перейшли на важку сцену в тунель, де виступав письменник-хуліган Іван Семесюк із своїм проектом «Пирятин».

 

Багато хто перечікував зливу під хуліганські тексти Івана Семесюка і шалені танці Євгенії Устінової.

Через погодні умови виступи хедлайнерів довелося трішки зачекати. Дощ не вщух, та коли за 20 хвилин на сцені з’явилися «Death by Chocolate», усі повиходили з укриттів і танцювали не зважаючи ні на що.

Цей виступ для швейцарських рокерів був першим в Україні, і тут їх прийняли дуже достойно.

А закривали останій «RespublikaFest» у Кам’янці «електронні диваки» із Вільнюса – дует «Beissoul & Einius». Унікальний голос і неймовірні танці «Beissoul» під електронні груви від «Einius» розігнали хмари і злива нарешті вщухла. Та на останній пісні на сцену вискочив хлопець і почав танцювати. Чомусь жодного охоронця поруч не знайшлося, і «Beissoul-у» потрібно віддати належне – на такий викид вокаліст відреагував тим, що попросив хлопця зійти з моніторів на сцену, і почав танцювати разом із ним. Бо просити стрибати донизу – надто високо. Бешкетника потім забрали, а коли гурт покликали на біс, вони просто дограли те, що їм завадили. За такий вчинок гурту аплодували окремо.

 

Хедланерами «RespublikaFest-2017» стали електронники з Литви «Beissoul & Einius».

Йдучи додому усі робили фото на пам'ять, адже такого фестивалю у Кам’янці-Подільському більше не буде.

В останній день фестивалю виступили: «Tak I Da», «Сметана Band», «Жадан і Собаки», «АННА», «Death by Chocolate», «Beissoul & Einius» (головна сцена); Олексій Дячков, «HINDU», «Music Factory», «daKooka», «Blastersex», «Shortparis» (арт-двір); «Сон Совы, «Царство шута, «Пирятин», «DIMICANDUM», «Black Ballon» (туннель). А на сцені біля ратуші відбулися брейкденс батли, хіп-хоп, DJ’s і виступи гуртів «Vagabond Spenser» та «PATSYKI Z FRANEKA».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую