ye-logo.v1.2

Що робитиме Любко Дереш два дні у Хмельницькому

Культура 2514
Спершу письменник поговорить зі студентами про толерантність, а потім презентує у місті свій новий роман
Спершу письменник поговорить зі студентами про толерантність, а потім презентує у місті свій новий роман. Фото: what.in.ua

Він приїде не лише як письменник, а й як посол доброї волі від ООН.

Любко Дереш – яскравий представник сучасної української постмодерної літератури. Його творчий шлях почався у 15-річному віці і, варто зауважити, досить успішно: деякі критики називали його навіть вундеркіндом сучасної української літератури.

Першою книгою Любка Дереша став роман «Культ» (1999-2002). Потім були «Архе» (2002), «Поклоніння ящірці» (2004), «Намір» (2006) та «Трохи пітьми» (2007)… А зовсім нещодавно вийшов новий роман – «Спустошення». Саме його письменник презентує в Хмельницькому у четвер, 21 вересня. А напередодні, тобто завтра, Любко Дереш зустрінеться з місцевими студентами як посол доброї волі від ООН, щоб поговорити про проблеми толерантності в Україні.

Ця зустріч відбудеться у середу, 20 серпня, в актовій залі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту (вул. Кам'янецька 3/23). Початок – о 13:30 годині. Вхід – вільний.

А у четвер, 21 вересня, в арт-центрі «Maslo» (вул. Староконстянтинівське шосе, 20/3) Любко Дереш презентує свій новий роман «Спустошення» – про межу, з-за якої не повертаються. Початок – о 19:00 годині. Вхід – 60 гривень (передпродаж) і 80 гривень (на вході).

Довідка: Любомир Дереш (Любко Дереш) народився 10 серпня 1984 року в містечку Пустомити на Львівщині. Писати почав, навчаючись у фізико-математичному ліцеї Львова. Диплом економіста (спеціальність – облік і аудит) здобував у Львівському національному університеті імені Івана Франка. У 1999 році він завершив свій дебютний роман «Культ» (книгу видали трьома роками пізніше, коли автор став повнолітнім). З 2007-го Любко Дереш несподівано зник з літературної арени, однак у 2011 році повернувся з новою книгою «Голова Якова». А свій крайній роман «Спустошення» письменник випустив у 2017 році.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую