ye-logo.v1.2

У Кам’янці обрали найкращий сувенір зі брендом міста

Культура 2128
У Кам
У Кам'янці обирали кращий сувенір. Фото: Petro Ignatyev

Свої роботи представило сім майстрів.

До Дня туризму у Кам’янці відбувся конкурс на кращий сувенір із брендом міста. Десять днів на сторінці у Фейсбук проходило онлайн-голосування, де визначалися кращі сувеніри. За перше місце боролися сім майстрів.

«У нас історичне міста, а от сувенірів місцевих дуже мало. Зазвичай, усе, що продається на туристичних ринках є роботами закарпатців, або ще гірше – китайців. Саме тому, у місті ми запроваджуємо щорічний конкурс на кращий сувенір місцевого виробництва. Таким чином, ми хочемо стимулювати наших майстрів створювати сувеніри власного виробництва», - каже директор Департаменту гуманітарної політики Кам'янець-Подільської міської ради Альона Кузема.

Найбільшу кількість голосів у онлайн-голосуванні набрала кам’янчанка Яна Шутяк. Дівчина представила сувенір у вигляді свічки із зображенням фортеці. Вона і стала переможницею. «Я створювала цю свічку біля трьох годин. Її макет придумала сама. Загалом, різьблення свічок – це моє життя. Колись я побачила в Інтернеті цю техніку і закохалася в неї. Зараз я вже маю свою майстерню і професійно займаюся різьбленням свічок», - каже Яна Шутяк.

Другу сходинку в опитування посіла Ольга Гриневич. Дівчина змайструвала повітряну кулю. Третє місце зайняв сувенірний етюд Вадима Куріловського. Чоловік представив для конкурсу різні вироби з дерева.

Кожного з учасників нагородили дипломами, а переможців – подарунками.

Робота Янни Шутяк зайняла перше місце у конкурсі.

Друге місце у Ольги Гриневич. Дівчина представила на конкурс супенір "Повітряна куля".

Третє місце зайняв сувенірний етюд Вадима Куріловського.

 Читай також: У Кам’янці визначили двадцять кваліфікованих екскурсоводів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую