ye-logo.v1.2

«Культурний» скандал вщух і обласний художній музей отримав нового директора

Культура 2275
Колективу представили нового керівника Хмельницького обласного художнього музею
Колективу представили нового керівника Хмельницького обласного художнього музею. Фото: km-oblrada.gov.ua

Керуватиме закладом культури Ольга Долінська.

Учора, 14 листопада, колективу Хмельницького обласного художнього музею представили нового керівника. Попри суперечки та скарги, директором стала Ольга Долінська.

«Контракт підписали ще на початку листопада, 13 листопада було розпорядження, а вчора ми представили Ольгу Долінську колективу музею. Відповідно до умов контракту, очолюватиме вона комунальний заклад культури 5 років», - розповідає начальник управління з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату обласної ради Віталій Шишко.

Ще 8 червня за результатами таємного голосування більшість конкурсної комісії проголосувала за Ольгу Долінську. Але тоді це рішення викликало шквал невдоволення у активістів та митців, оскільки Долінська була прес-секретарем екс-голови ОДА Ядухи та жодного дня не пропрацювала у музеї. Згодом переможниця конкурсу сама попросила відкласти своє призначення до тих пір, поки заклад не перевірять правоохоронні та контролюючі органи.

Виявляється, підстави для перевірки таки були. Як повідомив Віталій Шишко, виявили два порушення, усі їх уже усунули.

«Було дві обставини. Перша - це те, що незрозуміло за яких умов на території музею розміщувалось одне із підприємств. Воно орендувало площу. Друга – не були своєчасно освоєні кошти на ремонт даху музею. Зараз всі питання вирішили. Щодо призначення поки скарги ніякі не надходили», - каже Віталій Миколайович.

За його словами, екс-директора Ларису Чернову до відповідальності не притягнуть, оскільки порушення усунуті. Тим більше, її звільнили ще 19 червня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую