ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль "Подільська Маланка"

Культура 3948
Кам
Кам'янчан та гостей міста запрошують на загальноміську коляду.. Фото: kam-pod.gov.ua

Кам’янчан та гостей міста запрошують на загальноміську коляду.

Завтра, 13 січня, на Щедрий вечір у Кам’янці-Подільському відбудеться фольклорний фестиваль “Подільська Маланка”. Про це повідомляють на сайті Кам’янець-Подільської міської ради.

"На гостей свята чекає фольклорне дійство за участю колективів міста та району, народні звичаї та традиції, стилізовані костюми та звичайно Маланка", - йдеться в повідомленні.

У програмі заходів — : урочисте відкриття фольклорного свята “Подільська Маланка”, святкова кавалькада учасників свята, фольклорне дійство за участю творчих колективів, пригощання учасників свята та народні гуляння.

Програма заходів. Фото: kam-pod.gov.ua

Дійство відбудеться 13 січня о 15.00 годині на майдані Відродження, звідки святкова кавалькада рушить до площі польський ринок.

Довідка:

Свято Маланки відзначають напередодні Нового року (31 грудня за старим стилем, 13 січня за новим — день преподобної Меланії, звідки й походить назва свята). На свято Маланки молодь (у масках або без них) усю ніч щедрує, ходить із «козою», водить переодягненого на Маланку парубка. Традиційні персонажі — «баба» Маланка та «дід» Василь. У церковному календарі день преподобної Меланії римлянки завершує річне коло, а день св. Василя Великого його починає. Ця календарна обставина і зблизила в народній уяві Меланію і Василія, перетворивши їх у стійку фольклорну пару.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую