ye-logo.v1.2

Із квітами та в домашніх халатах: в обласному музеї представили світлини чоловіків у жіночих образах

Культура 2213
Авторка фотопроекту - Інна Шинкаренко
Авторка фотопроекту - Інна Шинкаренко. Фото: автора

Виставка діятиме до 25 березня.

Учора, 2 березня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили фотопроект Інни Шинкаренко «Чоловік про жінку». На світлинах – п'ятнадцять портретів чоловіків. Кожен фотографувався двічі. Перший раз у білій сорочці, проявляючи усю свою мужність, а другий – у домашньому халаті і намагався показати жіночі риси.

На світлинах є багато відомих, співаків, музикантів, журналістів. Більшість портретів доповнені авторськими текстами моделей, де описано якою є жінка, ту що вони намагались продемонструвати.

«Мені було цікаво і незвично працювати над цим проектом. Бо, як виявилося, дозволити чоловікам якість нетипові для них риси дуже складно. Я вдячна моделям. Те що вони показали, це відображення їхнього уявлення про жінок. Це те, що приваблює, чи просто цікаве для них у тому образі. Але, все-таки, вони показували тих жінок, яких вони знають», -розповідає авторка фотопроекту Інна Шинкаренко.

Чоловіки приміряли жіночі образи

За її словами, не всі чоловіки погодились взяти участь у проекті. Експонантка зізнається, що не відразу зрозуміла чому відмовляють. Для неї це був шлях пошуку, бо в процесі дізнавалась багато чого цікавого. Каже, що насправді, оті сталі уявлення про мужніх і відважних, не всім дають сміливість проявити слабинку і перевдягатися в халат. Тільки сильні чоловіки можуть прийняти такий виклик.

В експозиції - 15 подвійних фотопортретів

Представлена експозиція «Чоловік про жінку», яку можна переглянути до 25 березня, стала своєрідним продовженням попереднього проекту фотохудожниці «Жінка.Чоловік». Його Інна Шинкаренко презентувала в обласному музеї понад два роки тому.

На портретах зображені відомі українські діячі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую