ye-logo.v1.2

Краса та емоційність: в обласному центрі презентували виставку жіночих фотопортретів

Культура 2680
Одеситка Валентина Опольська захоплюється психологічним портретом
Одеситка Валентина Опольська захоплюється психологічним портретом. Фото: автора

Світлини зроблені одеситкою Валентиною Опольською.

Учора, 7 березня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва представили виставку «Світ жіночого портрета». До обласного центру свої роботи привезла одеситка Валентина Опольська. Хоча авторка працює у різних жанрах, проте улюбленим є все-таки психологічний портрет. На світлинах зображені знайомі авторки і незнайомі, які після фотосесії стали знайомими.

«Я люблю знімати портрети. Люблю спілкуватись і взаємодіяти з людьми. Маю і чоловічі портрети, але до 8 березня вирішила презентувати жіночі. На виставці багато постановочних портретів. Але я стараюсь зробити так, щоб ця постановка не так «кидалася» в очі. На перший план виходили емоції і людські почуття . До речі, фони до всіх фото я малювала власноруч акриловими фарбами», - розповідає пані Валентина.

На світлинах є й маленькі діти

За її словами, щоб зробити цікавий емоційний портрет, потрібно бути психологом, вміти, відчути людину. Ці моменти надзвичайно важливі під час роботи з дітьми. Фотохудожниця каже, що майже усі роботи на виставці зроблені без використання фотошопу. Є такі, де експериментувала із об'єктивами, навіть малювала на склі, аби зробити фото цікавішим.

Виставку презентували в музеї фотомистецтва

«Дуже давно займаюсь фотографією. Люблю колір, хоча я чорно-білий фотограф. Наразі дуже добре себе почуваю із цифровою камерою. Плівка це добре, але її можуть не правильно опрацювати», - додає Валентина Опольська.

Психологічний портрет - захоплення фотохудожниці

Виставка «Світ жіночого портрета» можна переглянути у Хмельницькому музеї студії фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56) упродовж місяця. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую