ye-logo.v1.2

Із флешмобом, повітряними зміями та конкурсами: як у Хмельницькому святкуватимуть День вишиванки

Культура 4620
У День вишиванки на Майдані Незалежності відбудеться флешмоб
У День вишиванки на Майдані Незалежності відбудеться флешмоб. Фото: з архіву

На стадіоні ХНУ покажуть кіно просто неба.

У четвер, 17 травня, хмельничан запрошують долучитися до святкування Дня вишиванки. Окрім вбратися традиційну українську сорочку, містянам пропонують кілька заходів для різних вікових категорій.

"Відзначати День вишиванки розпочнемо із самого ранку. Вітатимемо маленькими вишиванками новонароджених. Таку акцію проводимо вже третій рік поспіль. Згодом, о 13.00 годині, на Майдані Незалежності буде флешмоб, де відтворимо контур області і всередині нього буде невеличкий геометричний візерунок – подільський орнамент. Він буде відтворений у двох кольорах – червоному і чорному", - каже голова Молодіжної громадської рада при управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради Анастасія Козак.

За її словами, на флешмоб очікують близько тисячі-півтори учасників в українських сорочках. Активістка додає, що для колоритності цьогоріч залучають багато іноземців, їм теж запропонують вдягти вишиванку.

"О 16.00 годині на тому ж таки Майдані плануємо запусти 65 повітряних зміїв. А о 18.00 годині для учнів середніх та початкових класів у міському будинку культури відбудеться конкурс "Міні-пан та пані вишиваночки", - зазначає Анастасія.

Трохи раніше, о 11:20 годині на стадіоні Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» (вулиця Зарічанська, 10) відбудеться масштабний флешмоб під назвою «Україно моя вишивана». Там близько 1 500 осіб у вишиванках створять формацію тризуба.

Вечірня програма святкувань продовжиться показом фільму «Сторожова застава» на стадіоні ХНУ. Окрім того, в одному із нічних клубів міста проведуть вечірку з українським плейлистом. Проведе її діджей з Івано-Франківська.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую