ye-logo.v1.2

Відбулася презентація збірки поезій Наталі Поліщук «Час квітів»

Культура 4578
Наталя Поліщук в обласному літературному музеї прензтувала нову збірку поезій
Наталя Поліщук в обласному літературному музеї прензтувала нову збірку поезій. Фото: Миколи ШАФІНСЬКОГО

Як каже авторка: «Квіти супроводжують нас протягом усього життя».

Наталя не новачок у літературі. Вона філолог, журналіст, викладач, науковець, літературний критик, а нині мати трьох діточок. Перша друкована проба пера відбулась два роки тому під назвою «Метаформози». За цей час Наталя встигла народити двійняток-дівчаток та й підготувати нову збірку віршів «Час квітів», куди увійшли понад півтори сотні віршів.

Директор обласного літературного музею Василь Горбатюк, який відкрив презентацію підкреслив: «Нова збірка, Наталі Поліщук новий крок у її творчості. Це справді дуже оригінальна книжка як за поліграфічним виданням, так і за змістом – це вірші з історіями. Але найкраще – це сама поезія – вона квіткова, жива зваблива, яка надихає і збуджує глибокі почуття. Ця творчість виходить за межі, береги цієї книги і переходить у сьогоднішню презентацію, куди прийшли цінителі поезії Наталі Поліщук, і все йде в одному руслі: час квітів, час Наталі Поліщук».

Ілюстраторка збірки, художниця Світлана Мельничук, котра на обкладинці зобразила бджілку на квітці та прикрасила ніжними акварелями, тендітними, як пелюстки квіток, усе видання, порівняла поетесу із бджілкою, яка не втомлюється збирати слова, щоб дарувати людям насолоду.

«Концепція книги квіти-символи, – каже Наталя Поліщук, – майже всі письменники звертаються до цієї теми. Якщо поміркувати, то квіти супроводжують нас протягом усього життя. Квіти – це краса і поезія – це краса. До того ж книжковим естетам буде приємно гортати аркуші такого світлого, ніби теплого паперу».

Голова хмельницької організації Національної спілки письменників України Петро Маліш, зазначив, що Наталя має свій голос, обравши свою стежину, вона не пішла тарованим шляхом. Вона шукає свої теми, у неї своя дорога.

«Читаючи вірші Наталі, я був вражений, - каже Петро Іванович, - мені здалося що вірші недомовлені, в них бракує завершальної думки, а це означає, що авторка змушує нас думати над простими, здавалось, словами. Але насправді слова глибинні, і ось перед нами – самобутня, сформована поетеса».

Наталя Поліщук подарувала книжки для обласних бібліотек та провела автограф-сесію, адже бажаючих мати це видання було немало.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую