ye-logo.v1.2

Гурт з Арізони заспівав перед хмельничанами українські пісні

Культура 2397
Американські музиканти вже виступили у Києві і Старій Синяві
Американські музиканти вже виступили у Києві і Старій Синяві. Фото: автора

Американський гурт «Cisco & the Racecars» виступив у Хмельницькому з кількома концертами.

Протягом двох вечорів музиканти знайомили хмельничан із своєю творчістю і незвичним для українців стилем музики «блюграс», який вони виконують. Вчора, третього липня, артисти з гурту «Cisco & the Racecars» заспівали на сцені міського Будинку культури у рамках туру «Блюграс в Україні». День перед тим – дали концерт у хмельницькому «Мистецькому дворику».

Блюграс – це суміш джазу, блюзу, музики іммігрантів із британських островів і афроамериканців. Це народна американська музика, але в її мотивах чути ноти шотландської, ірландської та англійської традиційної музики. Хмельничани ж сидячи на концерті, порівнювали почуте з стилем «кантрі».

Послухати американської народної музики завітало чимало охочих. Місця у залі були зайняті ще перед початком концерту й багатьом слухачам довелося насолоджуватися концертом стоячи. Музиканти виконували свої пісні, періодично спілкуючись з публікою.

Концерт розпочався без запізнень

Найстарший у колективі, гітарист Марк Хітлер говорив з хмельничанами українською мовою. Музикант розповів про учасників гурту й зазначив: «Я дуже щасливий, що ці молоді люди дають мені старенькому бути в їхньому гурті».

Деякі слухачі під час концерту влаштували танці під мелодійні пісні американців. А одна з учасниць колективу спустилася зі сцени й долучилася до веселого танцю.

Музиканти не соромилися танцювати з хмельничанами

«Ця країна надзвичайна. Ми поїхали в Стару Синяву. Там нам дали хліб і співали нам українські пісні. Я не розумів українських слів, але мелодія охопила моє серце. Вони грали для нас на бандурі, це було неймовірно. На ній більше струн, ніж на моїй мандоліні, - розповів соліст гурту Честер Кермер. - Нас навчили правильно пити горілку. Чотири тости: за знайомство, за друга, за жінок і за чоловіків. Я знайшов для себе улюблену їжу – квашені помідори і сало. Ми такі раді, що сюди приїхали і що все вдалося».

У залі панувала легка і невимушена атмосфера

Неочікувано для глядачів американці заспівали кілька українських народних пісень, розпочавши з «Несе Галя воду». А невдовзі до «Cisco & the Racecars» вийшли на сцену учасники Хмельницького муніципального камерного хору. У незвичному поєднанні артисти разом виконали кілька номерів.

Хмельницькі хористи заспівали з американцями

На концерт до музикантів з Америки прийшло чимало містян

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую