ye-logo.v1.2

5 книг Валерія Гринчука

Культура 6237

Валерій Петрович – головний хірург обласного центру. Тому на його робочому столі і вдома, і у міській лікарні, здебільшого, знаходяться видання, присвячені науці й медицині

. Лікар постійно вдосконалюється, дізнається про новини у світовій медицині. Зараз, приміром, Валерій Гринчук вивчає питання використання лазерів у хірургії. Усе, що є нового у медицині, намагається за можливості застосовувати у Хмельницькому. Щоправда, зізнається Валерій Петрович, все доводиться адаптувати до нашої су­часності. Але любить лікар й іншу літературу — художню, філософського характеру, історичну. Хоча, двічі одну й ту ж книжку рідко перечитує, та найулюбленіші видання таки має.

1.   Володимир   Белінський.   «Країна   Моксель».
«У ній автор пропонує свій погляд на витоки формування російського етносу та процес становлення Російської дер­жави, – розповідає Валерій Петрович. – Вона перевертає увесь радянський світогляд на появу Російської імперії. Раджу усім прочитати цю книжку».
2.  Твори  Віктора  Суворова.
«Стосуються вони Другої світової війни, – каже Валерій Гринчук. – Автор аналізує причини початку війни, роз­повідає про жертви, які поніс наш народ».
3.   «Євангеліє».
«Це, можна сказати, моя настільна книга, до якої звер­таюся мало не щодня, – каже лікар. – Й постійно відкри­ваю щось нове, знаходжу щось для себе. Читаю й іншу подібну літературу. Приміром, кілька разів перечитав Коран».
4.  Творчість  Івана  Франка.
«Не можу виділити якийсь окремий твір автора, усі вони варті уваги.  Іван Франко показує наш український мен­талітет, прагнення українського народу до самостійності, яке проявлялося здавна».
5.  Джек  Лондон.  «Мартін  Іден».
«Це моя улюблена книга ще з юності. Щоправда, вже давно не перечитував».


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую