ye-logo.v1.2

Леся Нікітюк у традиційному українському вбранні знялася для благодійного календаря

Культура 5429
Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу
Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу. Фото: bbc.com/ukrainian

У зйомках взяли участь 15 українських зірок.

Яким було весільне вбрання на Полтавщині, як одягалися на Великдень на Гуцульщині, в чому ходили колядувати на Поділлі? Саме цим темам - традиційному вбранню та святам - присвячений кадендар, повідомляє BBC News Україна.

"У зйомках каландаря взяли участь 15 українських зірок - співачки Ніна Матвієнко, Тіна Кароль, Ната Жижченко (ONUKA), Джамала та телеведучі Маша Єфросініна, Руслан Сенічкін, Леся Нікітюк. Для них команда музею Івана Гончара та дизайнер Наталія Каменська створили автентичні образи", - пише видання.

Благодійний календар "Щирі. Свята" на 2019 рік — це не лише новорічний подарунок, але й важливий внесок у справу збереження української національної спадщини. Як зазначають автори проекту, гроші від продажу фотокалендаря, підуть на реконструкцію музею Івана Гончара в Києві.

Відома телеведуча з Хмельницького Леся Нікітюк відкриває календар, презентуючи різдвяні свята. «Я - місяць січень, — цитує видання хмельничанку. — Різдво, коляда - саме пік! Мороз, сніг! Всі дівчата виряджаються і йдуть колядувати. У дитинстві я завжди колядувала".

Благодійний календар може придбати собі кожен охочий. Його можна замовити за посиланням.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую